Antena Meniu Search
x

Video Admitere facultate 2021. Cele mai căutate specializări de la universitățile din București, Iași sau Cluj

Absolvenţii de liceu aşteaptă cu sufletul la gură notele de la Bacalaureat. De ele depind paşii următori: înscrierea şi admiterea la facultate 2021. Majoritatea optează anul acesta pentru facultăţile la care se intră pe bază de dosar, fără examen de admitere. La Medicină, Drept, Politehnică sau Teologie, însă, candidaţii trebuie să se pregătească temeinic pentru concurenţa mare de la probele scrise.

de Redactia Observator

la 04.07.2021, 21:00

Vezi și

Admitere facultate 2021: Cele mai căutate specializări

În Capitală, cele mai căutate locuri sunt la Universitatea din Bucureşti, cu Facultatea de litere sau de limbi străine. La Politehnica, concurenţa cea mai mare este la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. ASE oferă aproape 6.000 de locuri la buget și la taxa anul acesta.

Ajungem la Cluj, unde Universitatea Babeș-Bolyai pune la dispoziție peste 5.000 de locuri la buget și peste 10.000 de locuri cu taxă.

Viitorii studenti din Timișoara, se bat pe 2.300 de locuri la Universitatea de vest, iar la Iași, concurența cea mai mare rămâne și anul acesta la Universitatea de Farmacie și Medicină. Au 630 de locuri și pentru studenţii internaționali.

Pe acelaşi subiect

Loc la facultate pentru cine are BAC-ul luat

Viitorii studenţi sunt ceva mai relaxaţi anul acesta, pentru că multe dintre facultaţi au păstrat condiţiile de admitere din pandemie. Adică în sistem online.

Absolvent de liceu: ”Am optat pentru informatică economică, iar ca plan de back-up la mate-info. Admiterea este pe baza de dosar, doar notele de la Bacalaureat, deci nu va fi nicio problema”.

Absolvent de liceu: ”Facultatea de Medicina Veterinară a fost preferinţa mea numărul 1. Având în vedere ca nu s-a mai dat admiterea, tot am fost stresat”.

La 15 facultăţi de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sunt aproximativ 80 de specializari. Se va intra cu media generala de la Bacalaureat. Totuşi la 6 facultăţi va conta doar 50% media de la Bacalaureat, 25% anii de liceu și 25% nota de la una dintre probele de la BAC.

Admitere facultate 2021: Examen scris la Drept și Teologie

La Universitatea din Bucureşti, doar Facultăţile de Drept şi Teologie dau examen scris fizic. Tot examen scris vor avea si cei care se înscriu la Politehncă și la Universitatea de Medicină Carol Davila.

Marian Preda, rector UB: ”Nu există un examen online separat, ci înscriere online cu notele de la Bacalaureat pe care universitatea, facultatea, le extrage deja din sistemul național și candidatii își depun celelalte documente online”.

Sunt însă mii de tineri care abia asteaptă notele de la Bacalaureat ca să aplice la o universitate din străinătate.

Doar 77 la sută dintre elevii care au terminat liceul s-au înscris la examenul de Bacalaureat anul acesta. Rezultatele vor veni mâine înainte de prânz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Admitere facultate 2021. Cele mai căutate specializări de la universitățile din București, Iași sau Cluj