Antena Meniu Search
x

Video Au renunţat la timpul liber, din dragoste pentru matematică: 21 de elevi din Suceava vor reprezenta judeţul la Olimpiada Națională

21 de elevi din Suceava vor reprezenta judeţul la Olimpiada Națională de Matematică, ce va avea loc luna viitoare. Dintre cei 21 de copii, 18 sunt colegi la acelaşi liceu - Colegiul Ştefan cel Mare din Suceava

de Angela Bertea

la 25.03.2023, 08:43

Vezi și

Cei 18 elevi de la Colegiul Ştefan cel Mare din Suceava sunt din clase diferite, pornind de la a V-a și până în clasa a XII-a. Aceștia sunt îndrumaţi de trei profesori ai colegiului. Elevii lucrează atât la cursuri, cât și suplimentar. Totul din dragoste pentru... matematică.

Constantin Scutaru, profesor: E un sentiment tonic așa, când lucrezi cu elevi de calibrul ăsta, cu atitutidea pe care o au, cu determinarea pe care o au, la orice oră te provoacă. Sunt copii foarte buni care renunță la alte pasiuni şi alte modalităţi de a-şi petrece timpul. Şi-l petrec rezolvând probleme.

Pasiune, muncă şi apoi răsplată

Pentru a descoperi tainele ştiinţei exacte este nevoie de pasiune și multă muncă.

Pe acelaşi subiect

Cristian Amurăriţei, profesor: Matematica se construiește cu paşi mărunți, fiecare are o muncă în spate depusă în ani de zile.

Iar după multă muncă, vine întodeauna și răsplata.

Elev: Cea mai frumoasă parte a matematicii e atunci când o problemă nu îţi iese. Atunci când stai, încerci, încerci din nou.

Elev: De ce e frumoasă matematica? Pentru că poți să vezi mai mult decât a face doar nişte calcule, poţi să analizezi lucrurile din viaţa reală şi să le vezi sub o altă formă.

Elevii se pregătesc intens pentru olimpiada de luna viitoare

Raluca Alexa, profesor: E multă muncă dar în privirea fiecărui copil cred că se vede pasiunea lor pentru matematică.

Olimpiada de matematică se va desfășura în perioada 10 - 14 aprilie, iar elevii se pregătesc intens pentru a confirma rezultatele obținute până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Au renunţat la timpul liber, din dragoste pentru matematică: 21 de elevi din Suceava vor reprezenta judeţul la Olimpiada Națională