Antena Meniu Search
x

Azi doar online, mâine hibrid. Scenarii schimbătoare în școli

Două săptămâni de şcoală. şi nu prea! Pandemia de coronavirus a dat educaţia complet peste cap. În cea mai mare parte a ţării a început şcoala normal, în bănci, apoi s-a trecut la sistemul hibrid.

de Redactia Observator

la 30.09.2020, 17:22

Vezi și
  • Jumătate în clasă şi jumătate acasă, online.
  • Există şi cazuri unde nimeni nu calcă la şcoală.

Se iau noi decizii de la o zi la alta şi nimeni nu ştie ce se va întâmpla peste o săptămână. În toată această nebunie, elevii sunt cei care suferă cel mai mult.

În Bucureşti, 14 şcoli vor să schimbe scenariul cursurilor. 5 vor trecerea la cel galben şi 9 la cel roşu. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va decide mâine cum vor funcţiona unităţile de învățământ care au propus schimbarea. Şcolile care care fac cursuri exclusiv online se înmulţesc şi în ţară.

În Gorj, un liceu a trecut deja în scenariul roşu după ce secretarul şcolii şi un elev au fost confirmaţi cu Sars-Cov2. La fel, clase întregi de la alte patru şcoli.

Dana Constantinescu – purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj: Avem şase elevi confirmaţi cu coronavirus. Care sunt în izolare. Unul dintre ei este spitalizat şi un număr de 425 de elevi carantinaţi, deci care au fost contacţii acestor copii.

Cinci dascăli au ajuns şi ei la spital şi peste 20 de profesori sunt în carantină şi predau online. În rest, aproape toţi elevii şi preşcolarii din judeţul Gorj învaţă în scenariul galben. Liceele mari din Târgu Jiu au cumpărat panouri de plexiglas ca să-i poată chema la ore elevii de clasa a XII-a.

Panourile din plexiglas sunt confecţionate astfel încât să ofere cea mai bună protecţie. Ceilalţi au fost împărţiţi în grupe şi învaţă în scenariul galben. Jumătate, în clasă, jumătate, acasă.

La Galaţi, autorităţile au decis ca de astăzi toate şcolile din oraş să intre în scenariul Galben. Aşa că o parte din elevi stau în bănci, alţii în faţa tabletelor.

Deşi în oraş şi în localităţile limitrofe, conexiunea la internet este bună, iar elevii şi profesorii se aud unii pe alţii, părinţii tot sunt îngrijoraţi.

Situaţia nu pare să se îmbunătăţească. Cel mai bun liceu din Galaţi trece în scenariul Roşu după depistarea a 3 cazuri de covid 19.

Onuţ Atanasiu – inspector şcolar general ISJ Galaţi: O informaţie de dimineaţă, pe lângă profesoara depistată la CNVA cu covid, pe lângă elevul de cl a 12-a, astăzi un elev de clasa a 11-a primit verdictul, el este pozitiv. De mâine, CNVA, unul din primele 10 licee ale tării va fi în scenariul Roşu.

Şi în Constanța 16 unități de învățământ trec de la un scenariu la altul. Părinții sunt debusolați. Elevii la fel, iar soluțiile sunt greu de gasit.

Bunic: E greu, dar ne descurcam asa cum putem. Sa vedem ce se intampla pe parcurs. deocamdata ne incradram si noi asa ca toata lumea ce sa facem.

Mai multe unități de învățământ au trecut la scenariul rosu. O școală s-a închis după ce 4 profesori şi un elev au fost confirmaţi cu covid 19. La fel şi alte licee unde toată clasa stă acasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » Azi doar online, mâine hibrid. Scenarii schimbătoare în școli