Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bani de la angajatori pentru plata grădiniței sau creșei. Care sunt condiţiile

Veşti bune mai ales pentru părinţii care vor avea sau au copii la grădiniţă ori la creşă. Pot primi bani de la angajator pentru asta.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 09.02.2021 , 13:13

  • Important de menţionat este că nu contează dacă cei mici sunt înscrişi la stat sau la privat. 
  • Există însă anumite condiţii care trebuie îndeplinite. 

Salariații pot primi de la angajatori maximum 1.500 lei/lună pentru acoperirea costurilor cu unităţile de educaţie timpurie - cresă, gradinită - în care sunt înscrişi unul sau mai mulţi copii. Sumele oferite vor putea fi deduse de către firme din impozitul pe profit.

Grădiniţa sau creşa, plătită de angajator

Concret, dacă salariatul plăteşte lunar o sumă de bani, indiferent de valoare si indiferent daca este vorba despre o gradinita/cresă de stat sau privata pentru copilul sau, angajatorul poate sa ii ofere o suma de bani pentru acoperirea costurilor, dar nu mai mult de 1500 de lei pe luna per copil de salariat.

Vezi și

Spre exemplu, daca salariatul are costuri lunare de 600 de lei cu cresa sau gradinita, angajatorul ii poate oferi doar 600 de lei. Pe de alta parte, daca grădiniţa presupune un cost lunar de 2500 de lei, angajatorul ii poate oferi pe baza acestei lei doar 1500 de lei. Daca salariatul nu are costuri cu educaţia timpurie, nu primeste nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » Bani de la angajatori pentru plata grădiniței sau creșei. Care sunt condiţiile