Antena Meniu Search
x

Bani risipiți pe tablete care zac în dulapurile școlii, în Arad

Nu orice tabletă este bună pentru învăţământul online. Este avertismentului mai multor profesori din Arad, care s-au lovit acum câţiva ani de această problemă.

de Redactia Observator

la 04.09.2020, 11:52

Vezi și
  • Primăria le-a cumpărat tablete ca să treacă notele şi absenţele, dar nu le-au putut folosi.
  • Nu ţinea bateria şi dura mult până se încărcau.

Acum şase ani, primăria Arad cumpăra 500 de tablete pentru 22 de şcoli. Se dorea implementarea unui sistem de cataloage online.

Adică, profesorii să treacă notele şi absenţele pe tabletă, iar părinţii să le poată vedea în timp real. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la târg. 

Adelina Neciu, profesor: Ideea era foarte buna, dar aparatura nu era deloc. Bateria se descarca repede. Dura mult pana se incarca, functiona foarte greu, se pierdea foarte mult timp. Nu imi pot permite sa pierd o jumatate de ora ca sa introduc niste absente. Cand mai fac ora?

Pentru că erau de o calitate slabă, tabletele le-au dat dascălilor multe bătăi de cap. Au tot încercat să le folosească. În zadar însă. Aşa că au renunţat la idee. După vreo două luni, le-au depozitat în dulapuri... şi au intrat la ore tot cu catalogul tradiţional. Primăria se gândeşte acum să le găsească altă întrebuinţare. 

Ralu Cotrau purtător de cuvânt primaria Arad: Incercam sa le dam o noua utilizare. E o propunere ca ele sa ajunga in invatamantul prescolar ca material didactic.

Reporter: Mai pot fi folosite?

Ralu Cotrau purtător de cuvânt primaria Arad: Pentru aplicatii minime. Configuratia lor nu permite aplicatii sofisticate, nicidecum nu pot fi folosite pt invatamantul online. 

Reporter: Ce le-ati sugera autoritatilor daca ar achizitiona acum tablete?

Sorin Haiduc: Neaparat sa achizitioneze niste produse de calitate pentru ca, altfel, se folosesc o perioada scurta si banii nu sunt folositi.

Primăria Arad ar vrea să cumpere 1000 de teblete pentru învăţământul online. Din fonduri europene, de aceasta dată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Bani risipiți pe tablete care zac în dulapurile școlii, în Arad