Antena Meniu Search
x

Video Când se închid școlile în România. Trei mii de unități de învățământ din toată ţara riscă să pună iar lacătul pe ușă

Cursurile au început astăzi pentru toţi elevii din România, dar orele faţă în faţă nu vor dura prea mult în unele şcoli. Rata de infectare depăşeşte deja 3 la mie în multe localităţi, iar dacă profesorii nu sunt vaccinaţi, elevii vor rămâne în online de săptămâna viitoare. Şi testele au lipsit cu desăvârşire. Ministrul Educaţiei le transmite părinţilor să le cumpere din banii lor dacă ţin la sănătatea copiilor.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 20:13

Vezi și

3 milioane de elevi şi profesori s-au întors la şcoală de astăzi. Părinte: ”Abia aştepta să înceapă şcoala. Este foarte încântat să meagă la şcoală”. Copiii au fost bucuroşi, părinţii, mai mult îngrijoraţi. Părinte: ”Nu mai dorim din nou online, nu mai dorim. Parcă le-a încuiat minţile anul 2020”.

Iulian Cristache, Federația Părinților: ”Ingrijorarile sunt majore. Prea mult online în ultima perioadă, iar pierderile sunt imense”.

Ministrul Educației îndeamnă părinții să cumpere testele pentru elevi 

Temerile sunt legate şi de protejarea copiilor în faţa valului 5. Autoritatile se laudă deocamdată cu măşti de protecţie şi dezinfectanti. Despre testele de salivă, nimeni nu stie când vor fi puse din nou gratuit la dispoziţie. Sorin Cimpeanu a găsit însă rezolvarea.

Pe acelaşi subiect

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: ”Un părinte care ţine la copilul lui, achizitioneaza teste, daca poate, și are și multumirile noastre ale tuturor pentru că protejeaza întreaga comunitate școlară. Am mulțumit părintilor dupa ce mi-am cerut scuze în numele autorităților statului român care nu au făcut posibilă achiziția”.

Școli închise în localitățile cu rata de infectare peste 3 la mie

Şcolile se vor închide dacă rata de infectare dintr-o localitate depăşeste 3 la mia de locuitori în ziua de vineri a săptămânii, iar rata de vaccinare a personalului din şcoală este mai mica de 60 la sută. În acest moment trei mii de şcoli din ţară se află în acestă situaţie. Ministrul Educaţiei e gata să demită directorii, acolo unde procentul de vaccinare e mult prea mic.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: ”Daca vom identifica școli cu rate de vaccinare de 10-12-15 la suta, iar conducerea scolii este numită prin detașare, e clar că nu a avut un demers proactiv, nu a avut un management corespunzator, și într-adevar directorul poate fi schimbat”.

Peste 70 la suta dintre angajatii din învăţământ sunt acum imunizaţi. Şi tot atâţia îl ameninţă pe Sorin Cîmpeanu cu proteste din semestrul al doilea dacă nu le va mări salariile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Când se închid școlile în România. Trei mii de unități de învățământ din toată ţara riscă să pună iar lacătul pe ușă