Antena Meniu Search
x

Şcolile care intră în online. Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe regulile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că şcolile în care rata de vaccinare este sub 60% în ziua de vineri, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în online.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 17:32

Vezi și

"Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei - Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan - rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie", a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, care a precizat că este vorba şi despre grădiniţe.

Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe regulile

Sorin Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

"Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii", a mai arătat Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă părinţii ar trebui să îşi testeze copiii pe banii lor. Reacţie nervoasă

Ministrul Educaţiei a avut o reacţie vehementă spre nervoasă atunci când a fost întrebat dacă părinţii ar trebui să îşi testeze pe banii lor copiii, în condiţiile în care şcolile au rămas fără teste de salivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Educatie » Şcolile care intră în online. Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe regulile