Antena Meniu Search
x

Video Sorin Cîmpeanu, reacţie nervoasă la întrebarea dacă părinţii ar trebui să îşi testeze copiii pe banii lor: "Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, da"

Ministrul Educaţiei a avut o reacţie vehementă spre nervoasă atunci când a fost întrebat dacă părinţii ar trebui să îşi testeze pe banii lor copiii, în condiţiile în care şcolile au rămas fără teste de salivă.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 15:38

Vezi și

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre situaţia testelor de salivă în şcoli şi le-a recomandat părinţilor acolo unde este posibil să cumpere din banii lor aceste teste.

"Nu avem noutăţi cu privire la rezolvarea contestaţiei care a blocat achiziţia de teste. Iar legat de modul de administrare nu fac niciun fel de recomandări pentru că nu avem competenţe în acest sens la ministerul Educaţiei", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă el ca părnite le recomandă celorlalţi părinţi să cumpere teste pentru a-şi testa copiii, ministrul Educaţiei a avut o reacţie vehementă.

"Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund eu şi îmi asum acest răspuns, DA. Şi am mulţumit părinţilor, după ce în prealabil mi-am cerut scuze în numele autorităţilor statului român care nu au putut să facă posibilă achiziţia. Da, un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează test, dacă poate, şi are şi mulţumirile noastre, ale tuturor, pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Pe acelaşi subiect

Ce nemulţumiri au părinţii

Toti elevii au reînceput şcoala. Preşcolarii şi cei din ciclul primar s-au întors astăzi în bănci, la o săptămână distanţă faţă de colegii lor mai mari. Noul an vine însă cu un val de nemulţumiri, atât din partea elevilor, cât şi a părinţilor sau profesorilor. Situaţia incertă, dar şi măsurile de siguranţă pentru valul 5 care întârzie să fie puse în practică, îi revoltă pe oameni. 

Ministrul Educaţiei a vorbit cu asociaţiile de părinţi. Lista de nemulţumiri începe cu măsurile în faţa valului 5, care mai mult lipsesc.

Vorbim despre testarea elevilor, care lipseşte. Ministrul Educaţiei recomandă părinţilor acolo unde este posibil să cumpere din banii lor aceste teste şi îşi cere scuze în numele altor instituţii că aceste teste lipsesc.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu, reacţie nervoasă la întrebarea dacă părinţii ar trebui să îşi testeze copiii pe banii lor: "Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, da"