Antena Meniu Search
x
LIVE

Peste 650 de școli au ajuns să-și desfășoare cursurile exclusiv online din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus

Odată cu creşterea numărului de cazuri de covid 19, se schimbă şi scenariile după care funcţionează şcolile. În peste 650 de şcoli se învaţă exclusiv online, deja un record. Cele mai multe dintre ele au trecut în online pentru că localităţile în care se află au depăşit deja rata de trei infectări la mia de locuitori.

De Alexandra Marin la 13.10.2020, 20:42
Vezi și
  • Aproape 140 de școli și-au trecut cursurile în online, în ultimele ore.
  • Numărul mare de infectări cu noul coronavirus duce la închiderea treptată a unităților de învățământ.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Aproape 140 de școli s-au închis de ieri până azi. 

Potrivit Ministerului Educației, 654 de unități de învățământ se află în prezent în Scenariul 3. 

Asta presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. 

Dintre cele 654 de unități aflate în această situație, 246 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează. 

Orientativ trebuie precizat că ieri erau 517 unități de învățământ în Scenariul 3, iar vineri - 394. 

În București, oficial tot 39 de școli sunt în Scenariul 3, la fel ca săptămâna trecută, dar pe masa Inspectoratului au mai ajuns încă 14 cereri noi. 

Având în vedere evoluția situației, toți părinții ar trebui să fie pregătiți în eventualitatea în care și școala în care învață copilul lor să intre în Scenariul 3, iar elevul să învețe de acasă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Peste 650 de școli au ajuns să-și desfășoare cursurile exclusiv online din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus