Antena Meniu Search
x

Cursuri gratuite de grafică digitală: "Am reușit să învăț cum se face o bandă desenată și personajele din ea"

Mediul digital ne oferă posibilitatea de a lucra de oriunde ne simţim creativi. Tot mai mulți tineri pasionați de mediul online participă la cursuri de formare în lumea graficii digitale. Sute de tineri din toate colțurile țării au experimentat, timp de două luni, tainele cursului de Grafică Digitală, online, organizat gratuit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu MGT Educațional.

de Redactia Observator

la 09.12.2020, 10:31

Vezi și
  • Începând cu luna ianuarie, copiii sunt așteptați să se înscrie la un nou curs.

Designul grafic devine din ce în ce mai vizibil și răspândit în viața noastră, dar cel mai important, în cultura noastră. Copiii care au participat la acest curs și-au exersat abilitățile, în vederea unei posibile cariere în acest domeniu. Teodora și Matei ne-au povestit cum a fost experiența cursului de Grafică Digitală.

Teodora: "Am învățat cum să creez un personaj animat, cum sa învăț să folosesc tableta grafică".

Matei: "Am reușit să învăț cum se face o bandă desenată și personajele din ea".

Cursul de Grafică a urmărit introducerea copiilor în tainele ilustrației digitale, dezvoltarea abilităților artistice, dezvoltarea imaginației și a creativității.

Alin Teodor Ivan desenator, grafician, ilustrator: "Am vrut să îi familiarizez cu tot ce înseamnă desen și grafica digitală să îi familiarizez cu desenul pe computer, cu tableta grafică, cu programele de grafică".

Elevii au trebuit să urmeze mai mulți pași, pentru a reuși să se familiarizeze cu tehnica cursului de Grafică Digitală.

Radu: "Am învățat să facem umbre, am învățat teoria culorilor, am învățat să facem schițe".

La finalul cursului elevii s-au bucurat de experiența din mediul online, de ce au reușit să realizeze în cele două luni de practică și teorie.

Pamfil Xenia ilustrator, creator de bandă desenată: "I-a ajutat să gândească mai mult în diverse programe în care au lucrat, sa înțeleagă banda desenată, compoziția, culoarea". 

S-a încheiat primul modul de Grafică Digitală susținut de profesorii de la Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Începând cu luna ianuarie, copiii sunt așteptați să se înscrie la un nou curs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Cursuri gratuite de grafică digitală: "Am reușit să învăț cum se face o bandă desenată și personajele din ea"