Antena Meniu Search
x

Decizie oficială: şcoala va începe pe 9 septembrie

Elevii nu vor avea o săptămână în plus de vacanţă! Şcoala va începe peste fix o lună. Adică pe 9 septembrie.

de Redactia Observator

la 09.08.2019, 15:07

Vezi și

Elevii nu vor avea o săptămână în plus de vacanţă! Şcoala va începe peste fix o lună. Adică pe 9 septembrie.

Anunţul a fost făcut de ministrul interimar al educaţiei, Daniel Breaz, iar decizia a fost luată de comun acord cu asociaţiile de elevi şi părinţi. Şi asta în ciuda faptului că premierul Viorica Dăncilă îi ceruse Ecaterinei Andronescu să prelungească vacanţa cu o săptămână.

Următoarea vacanţă va fi cea de iarnă: din de pe 21 decembrie până pe 12 ianuarie.

O să urmeze apoi vacanţa de primăvară, de două săptămâni, la început de aprilie. În total, elevii vor avea 35 de săptămâni de şcoală.

Structura anului școlar cuprinde semestrul I şi semestrul al II-lea , cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

Vacanţele elevilor

➢ vacanţa de iarnă;

➢ vacanţa de primăvară;

➢ vacanţa de vară.

Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie - 3 noiembrie 2019.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menționate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Calendarul examenelor/evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a calificării profesionale/a competenţelor, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Decizie oficială: şcoala va începe pe 9 septembrie