Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Definitivat 2024. Rezultatele la proba scrisă au fost publicate marţi

Rezultatele înregistrate la proba scrisă de la Definitivat au fost publicate, marţi, în centrele de examen şi pe pagina dedicată examenului.

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 12:41

Definitivat 2024. Rezultatele la proba scrisă au fost publicate marţi
Definitivat 2024. Rezultatele la proba scrisă au fost publicate marţi - Shutterstock

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului Educaţiei, dintre cei 8.534 de candidaţi cu drept de participare, au fost prezenţi 7.844 de candidaţi. 690 de candidaţi fie nu s-au prezentat, fie au decis să se retragă din motive personale, în condiţiile prevăzute de metodologie de concurs.

Cinci candidaţi, eliminaţi pentru fraudă

Articolul continuă după reclamă

Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 30 iulie (până la ora 20,00) şi 31 iulie (până la ora 12,00). Rezultatele finale vor fi afişate la centrele de examen şi pe internet în data de 6 august.

Media minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional, transmite Ministerul Educaţiei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Educaţie » Definitivat 2024. Rezultatele la proba scrisă au fost publicate marţi