Antena Meniu Search
x

Dezastru la Simulare: doar jumătate dintre elevi ar trece Evaluarea Națională

Încă un an cu rezultate dezastruoase la simulare pentru elevii de gimnaziu! Doar jumătate dintre ei ar obţine notă de trecere dacă ar da acum Evaluarea naţională.

De Redactia Observator la 23.03.2019, 21:01
Vezi și

Încă un an cu rezultate dezastruoase la simulare pentru elevii de gimnaziu! Doar jumătate dintre ei ar obţine notă de trecere dacă ar da acum Evaluarea Naţională. Notele cele mai mici sunt la matematică. Ministrul Educaţiei dă vina pe elevi şi le cere profesorilor să se implice pentru a salva situaţia.

Dacă ne uităm la disciplinele de examen, la matematică, notele au fost mult mai mici decât la limba şi literatura română. Doar 39 la sută dintre elevii de clasa a opta si 43 la sută la clasa a şaptea au reuşit să treacă de nota 5 la algebră şi geometrie.

Asta, desi atunci când au scăpat de la examen, elevii spuneau că mai grele li-au părut comentariile de la română.

NICOLAE VICTOR, profesor de matematică: După mine, sunt nişte subiecte care puteau fi străbatute de către un copil care a învăţat.

La clasa a opta, doar 53 la sută dintre copii au avut medie peste 5. La clasa a şaptea, şi mai puţini: 52,4 la sută.

ECATERINA ANDRONESCU, Ministrul Educației: Nu am cum sa spun ca sunt rezultate satisfacatoare, dimpotriva, simularea are sens în masura in care rezultatele sunt un semnal de alarma si pentru profesori, si pentru parinti, si pentru elevi.

Ministrul Educaţiei crede că orele remediale sunt singura soluţie pentru ca rezultatele să se schimbe la examene

ECATERINA ANDRONESCU, Ministrul Educației: Trebuie să se grabeasca cu aceasta pregatire remediala. Nu toti, profesorul decide unde semnalul de alarma trebuie sa aiba un accent grav. Ţine mai mult de elevi, aş îndrăzni să spun, dar fara îndoială şi profesorul contează, cum explică, cât de mult e atent la întelegerea noţiunilor.

Doar 28 de elevi de clasa a opta din toată ţara au avut media 10 şi doar 12 de clasa a şaptea au obţinut nota maximă.

Din fericire pentru mulţi elevi, notele nu vor fi făcute publice şi nici nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea părinţilor. Evaluarea Naţională se va desfăşura anul acesta între 18 şi 29 iunie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Dezastru la Simulare: doar jumătate dintre elevi ar trece Evaluarea Națională

Breaking News

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimă radical în toată țara. Prognoza meteo până...

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimă radical în toată țara. Prognoza meteo până în 9 ianuarie