Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Diversitatea sexuală" din Legile Educaţiei împarte ţara în două. BOR, îngrijorată de cazul în care un băiat "se poate declara fetiţă sau fată"

Biserica stârneşte mari controverse după ce a cerut să dispară din legile educaţiei noţiunile ideologie de gen şi diversitate sexuală. Părinţi şi profesori vorbesc revoltaţi despre discriminare. Biserica ortodoxă şi cea catolică afirmă, însă, că asemenea lucruri sunt o ofensă la adresa dogmei creştine. Ligia Deca a refuzat să comenteze subiectul, dar a transmis un comunicat despre o întâlnirea cu omologul ei din Franţa. La final, a punctat că susţinerea egalităţii de gen este importantă.

de Redactia Observator

la 17.03.2023 , 07:18

Scrisoarea semnată de Biserica Ortodoxă Română, bisericile catolice, reformate, maghiare, cultul musulman şi alte 7 culte religioase a stârnit dezbateri în toate şcolile din ţară. Bisericile cer Ministerului Educaţiei să scoată din textul legilor formulările ideologie de gen şi diversitate sexuală.

Bisericile cer Ministerului Educaţiei să scoată din textul legilor formulările ideologie de gen

Vasile Bănescu, Patriarhia Română: Dacă un baiat se simte la un moment dat efeminat sau are inclinații se poate declara fetiță sau fată. Aasta intră în coliziune cu mesajul firesc care țide antropologia și biologia consacrate care disting între masculin și feminin. Este o problemă cu care niciun om echilibrat nu poate fi de acord în a transmite copiilor o informație din care să reiasă ca ei ar trebui să iși aleagă genul.

Vezi și

Înaltpreasfințitul Teodosie: Oponenţa cultelor la legile nefireşti o găsesc atât de valabilă, îmbrăţişez, şi e normal să trăim în normalitate, să trăim fireşte. E foarte bine!

Pe acelaşi subiect

În şcoli, problema este privită din cealaltă extremă.

Marcel Bartic, profesor de istorie: Solicitarea celor 13 culte este ridicolă! Aceste lucruri ar trebui discutate în cadrul orelor de educație sexuală. Cele mai prestigioase organisme internaționale au stabilit ca homosexualitatea este un dat biologic. Nu se ia, nu se poate promova, nu poți face pe cineva să se transforme din hetero în homosexual.

Iulian Cristache, Federația părinților: Oamenii ăştia trăiesc printre noi de zeci de ani, nu ai cum să îi arunci, nu ai cum să pui mâna pe piatră și să îi discriminezi. Ar fi bine să ne punem în pielea acelor familii care au asemenea copii. Sub nicio formă nu e vorba de promovare. Este vorba despre informare.

Reprezentanţii bisericii catolice sunt şi ei de neclintit.

Francisc Doboș, preot catolic: Există toate aceste presiuni la nivel social, nu vreau să intru în această dezbatere, dar mă privește ce face biserica de secole. Nu pot să fac rabat la învățătura morală a bisericii, dincolo de modelele ideologice.

Consiliul pentru combaterea discriminării ia partea elevilor

Consiliul pentru combaterea discriminării ia partea elevilor. Avertizează adulţii că ideologia de gen este protejată de legile europene de ani buni.

Csaba Azstalos, Președintele CNCD: Este o abordare puțin radicală. Am prespune că nu se vorbește în școala despre orientare sexuală. Inevitabil un copil va afla sau se va întâlni cu informații despre persoane cu altă orientare sexuală decât hetero. Întrebarea este: "ne asumăm o educație în a gestiona astfel de situații pentru copil sau află copilul în afara cunoașterii părinților despre aceste informaţii?"

Cultele cer şi includerea materiei Religie pe lista probelor de la Bacalaureat. Consiliul elevilor se opune vehement. În multe ţări din Europa, Religia nu este materie de examen, nici măcar în Polonia, unde Biserica Catolică are mare influenţă sau în Grecia, unde disciplina este obligatorie. Germania, Marea Britanie şi Irlanda fac parte dintre ţările unde poate fi probă opţională la această materie. Materia nu abordează doctrine ci experiența religioasă şi probleme despre viaţă şi moarte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Educaţie » "Diversitatea sexuală" din Legile Educaţiei împarte ţara în două. BOR, îngrijorată de cazul în care un băiat "se poate declara fetiţă sau fată"