Antena Meniu Search
x

Educația și inteligenta artificială. Ce viitor îi așteaptă pe elevi

Inteligența artificială devine, încet încet, o parte tot mai importantă din viața multora, inclusiv a elevilor care se pot folosi de aceste softuri pentru a primi un ajutor nesperat. Însă, temele făcute de Chat GPT nu sunt unica valență a inteligenței artificiale, care poate fi integrată cu succes în procesul de educație al viitorului.

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 15:35

Despre acest lucru, dar și multe altele, se va vorbi la prima conferință Webdidactica din acest an, intitulată “Integrarea tehnologiei în lecțiile din Școala Viitorului”, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României,  joi, 8 februarie, ora 18:00.

Conferința se va desfășura online și face parte din campania „Școala Viitorului. În urma acestei campanii, o clasă din școlile și liceele din România va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație.

La conferință vor participa  ca speakeri Ionuț Budișteanu, fost bursier al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la vârsta de 15 ani, acum informatician și inventator român recunoscut pe plan international, Alin Chiriac, Fondator ADFABER , care va pune în discuție exemple concrete de utilizare a tehnologiei în procesul educational, precum și realizatorul emisiunii TV 24IT, Laurențiu Matache, care va expune provocările și amenințările ChatGPT-ului în școli, expertul în tehnologie pentru educație, Dănuț Eremenco dar și expertul în educația de excelență, psihologul, Gabriela Maalouf.

Seria de conferințe WEBDIDACTICA, un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, reprezintă o platformă interactivă care aduce împreună experți, cercetători și pasionați de tehnologie, oferind participanților oportunitatea de a dezbate, învăța și inspira. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Educatie » Educația și inteligenta artificială. Ce viitor îi așteaptă pe elevi