Antena Meniu Search
x

Video Elev olimpic şi şef de promoţie, Mihai a decis să renunţe la România. Ce îi oferă facultatea aleasă de peste hotare

Încă un olimpic îngroaşă lista elevilor români de excepţie care pleacă la studii peste hotare. Un elev de zece, şef de promoţie şi cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Mihai Bratu, un licean din Târgu Jiu, a luat 10 pe linie la Bacalaureatul olimpicilor şi a fost admis deja la o prestigioasă universitate din Olanda.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.06.2023, 18:25

Vezi și

Pentru că este pe lista olimpicilor internaţionali ai României, Mihai a putut susţine Bacalaureatul înaintea colegilor săi. A fost singurul din liceu şi din judeţul Gorj care a prins sesiunea olimpicilor, organizată la Vălenii de Munte.

Mihai Bratu, olimpic: Mi s-a părut mai similar cu o olimpiadă decât cu un examen.

Singurul elev care a reuşit performanţa să obţină zece pe linie

Un nou test pe care l-a trecut cu 10. Din cei peste 160 de olimpici internaţionali din toată ţara, doar el a reuşit performanţa să obţină zece pe linie. 

Pe acelaşi subiect

Mihai Bratu, olimpic: Mi s-a echivalat proba de Română cu olimpiada de lingvistică, iar probele de Matematică şi Informatică au fost destul de lejere. Am avut ceva emoţii. Am depus contestaţie la Informatică şi abia după am obţinut 10.

Mihai a fost declarat recent cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. A fost, anul trecut, În Marea Britanie, de unde s-a întors cu medalia de aur. Pentru a doua oară. Merge şi luna viitoare în Bulgaria şi speră să fie, din nou, pe podium.

Mihai Bratu, olimpic: Ai ocazia să întâlneşti persoane din toată lumea, care sunt pasionate de aceeaşi chestie ca tine şi să vizitezi nişte locuri pe care nu le-ai vizita cu alte ocazii.

Mihai a ales să înveţe mai departe în afara ţării

Ca şi alte minţi strălucite ale României, Mihai a ales să înveţe mai departe în afara ţării. A fost admis, încă din iarnă, la Universitatea Delft, din Olanda, unde va studia Informatica.

Mihai Bratu, olimpic: Am susţinut deja probele de admitere din februarie şi acum doar trebuie să trimit diploma de Bacalaureat.

Reporter: Ce nu îţi oferă România?

Mihai Bratu, olimpic: Cred că mulţi pleacă şi pentru cum sunt văzute universităţile din afară şi pentru că au potenţial, pot rezista acolo.

Tot datorită performanţelor sale deosebite la concursurile internaţionale, Mihai a primit, luna trecută, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Elev olimpic şi şef de promoţie, Mihai a decis să renunţe la România. Ce îi oferă facultatea aleasă de peste hotare