Antena Meniu Search
x

Facultăţi de viitor pentru tinerii din România. Ce pot studia cei care îşi doresc un job sigur şi bine plătit

Peste 100.000 de elevi din întreaga Românie ar urma să susţină examenul de Bacalaureat în acest an, iar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la ce facultate să urmeze pentru a-şi asigura un viitor cât mai bun.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 15:01

Peste 100.000 de elevi din România îşi doresc să devină studenţi în acest an
Peste 100.000 de elevi din România îşi doresc să devină studenţi în acest an - Profimedia
  • Peste 100.000 de elevi îşi doresc să devină studenţi în acest an.

Ca în fiecare an în sistemul educaţional din România, vara este dedicată celor două mari examene, Evaluarea Naţională, care asigură, practic, admiterea la liceu, şi Bacalaureatul, care asigură, practic, admiterea la facultate.

În legătură cu cel din urmă, cei mai mulţi dintre elevii de clasa a XII-a se pregătesc de Bacalaureat, dar sunt deja cu gândul la ce facultate de viitor ar putea urma pentru a-şi asigura un viitor cât mai bun.

Când vorbim despre viitor bun, ne gândim, evident, la obţinerea unui job sigur şi cât mai bine plătit, însă trebuie să luăm în calcul şi sacrificiile pe care un tânăr trebuie să le facă pentru a-şi asigura un job cât mai bine plătit.

Facultăţi de viitor în domeniul ştiinţelor exacte

Pe acelaşi subiect

Specialiştii se aşteaptă ca cei mai mulţi dintre elevi să se îndrepte şi în acest an către facultăţi de viitor din domeniul ştiinţelor exacte. Ne gândim aici, în principiu, la Facultatea de Matematică-Informatică sau la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

De asemenea, nu trebuie scăpate din atenţie Facultatea de Inginerie sau cea de Fizică, în condiţiile în care, conform celor de bestjobs.eu, "aproximativ toate profilurile de inginerie de la Universitatea Politehnică merită, atâta timp cât industriile se dezvoltă, primesc investiții mari la nivel global, produsele se dezvoltă, deci ingineria rămâne o facultate de viitor".

Facultăţi de viitor din domeniul umanist

Dintre ştiinţele umaniste, specialiştii consideră că o disciplină care ar urma să se menţină la un nivel înalt în viitor este Dreptul. Oricine sau orice companie de top are nevoie de cel puţin un avocat sau un consultant juridic, o persoană care să cunoască legislaţia şi să o valorifice la maxim.

Facultăţile de management, marketing şi limbi străine sunt considerate, de asemenea, extrem de interesante, dar de un mare succes s-ar putea bucura şi o facultate de psihologie, mai ales în condiţiile în care românii au început să apeleze tot mai des la un astfel de specialist.

Cât de căutate sunt facultăţile de arte

Cei mai mulţi dintre elevii care se îndreaptă către facultăţile de arte o fac din pasiune sau pentru că există înclinaţie pentru acest domeniu. Asta nu înseamnă că cei care urmează o facultată de arte nu se pot bucura de un viitor bun.

De exemplu, reprezentanţii Facultăţii de Arte din Constanţa se laudă pe site-ul oficial al instituţiei că "absolvenţii facultăţii sunt licenţiaţi în procent de 100%, marea majoritate a acestora găsindu-şi locuri de muncă în instituţii de învăţământ, de cultură sau cu profil artistic din ţară sau din străinătate, fapt ce confirmă buna lor pregătire în domeniul studiat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Facultăţi de viitor pentru tinerii din România. Ce pot studia cei care îşi doresc un job sigur şi bine plătit