Antena Meniu Search
x

22 dintre elevii înscriși nu au putut participa nici la primul examen din sesiunea specială a Evaluării Naționale

A fost o zi plină de emoţii pentru 200 de elevi, absolvenţi ai clasei a opta. Sesiunea speciala a Evaluării Naționale a început cu proba la Limba şi literatura română. Este vorba despre copiii care nu au putut merge la examen alături de colegii lor, fie din cauza unor probleme de sănătate, fie pentru că se aflau în izolare sau în carantină din pricina pandemiei de coronavirus.

de Redactia Observator

la 29.06.2020, 22:56

Vezi și
  • Elevii care dau examenele în sesiunea specială, au ratat prima sesiune din cauza pandemiei de coronavirus.

Aproape 200 de absolvenţi ai claselor a opta susţin Evaluarea Naţională cu întârziere, în sesiunea specială. Emin a dat examenul la Școala Voievod Neagoe Basarab din Bucureşti. La prima evaluare nu a putut participa pentru că era internat la Institutul Matei Balş. Fusese confirmat cu coronavirus, la doar 15 ani. 

Emin, elev: Eu am crezut prima dată că nu o să mai dau examenul. Da, m-am speriat! A fost ok. Nu a fost nici greu, nici uşor. Sper la o notă cât mai bună acum.

Cristina Caradan, mama lui Emin: Greu este un cuvânt mic. A fost crunt, a fost dezastruos. Îşi făcea griji. "Mami, când o să ies de aici ce vor spune colegii? O să se fereasca de mine?". Cu lacrimi în ochi mi-a spus - "Îmi doream să îl dau. Este dreptul meu şi chiar îmi doream să îl dau".

Opt colegi de clasă ai lui Emin au intrat atunci în izolare. Intraseră în contact cu el la cursurile de pregătire. Şi ei au susţinut abia astăzi proba la Limba şi Literatura Română, unde a picat basmul. 

Au fost organizate 60 de centre de examinare în 37 de judeţe din ţară. 22 de elevi dintre cei înscrişi nu s-au prezentat nici la sesiunea specială. 

În Craiova, o elevă care a participat la Evaluarea Naţională din prima sesiune a fost diagnosticată cu Covid-19, la doar două zile după susţinerea examenului. Fata este acum internată în spital, împreună cu părinţii. 

Ștefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj: Fata, când a participat la examenul de Evaluare Națională, nu a avut temperatură, nu a avut simptome. A fost totul normal, s-au respectat măsurile de distanțare fizică și purtarea de echipamente de protecție.

Sesiunea specială continuă mâine, cu proba la matematică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » 22 dintre elevii înscriși nu au putut participa nici la primul examen din sesiunea specială a Evaluării Naționale