Antena Meniu Search
x

Elevii din clasele terminale, care au peste 37,3 temperatură, ar putea fi interziși de la examene

Anul acesta ne scoatem din vocabular expresia "Febra examenelor". Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au decis că o temperatură de 37,3 grade Celsius îi scoate pe elevi din sala de examen mai repede decât un manual ascuns. Avocatul Poporului consideră măsura discriminatorie şi cere anularea ei. Cu trei zile înainte de prima probă, peste 170 de mii de elevi încă nu ştiu dacă vor putea să dea examen. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 12.06.2020, 21:51

Vezi și
  • Avocatul Poporului și diferite organizații de elevi consideră măsura una discriminatorie.
  • Elevii cu temperatura ar urma să dea examenele într-o sesiune specială, în perioada 22 iunie - 4 iulie.

Doar trei zile mai sunt până la începerea examenelor, iar organizarea de anul acesta crează dispute între oficiali şi îngrijorare în rândul elevilor. Cea mai controversată dintre măsuri este aceea care îi vizează pe elevii care la testarea cu termometrul non contact vor avea o temperatură de peste 37,3. 

Ministerul a decis ca aceştia să fie testaţi de trei ori, la intervale de 3-5 minute, iar dacă şi ultima verificare indică o depăşire a limitei, elevii nu vor putea intra la examen. 

O decizie contestată de Avocatul Poporului, dar şi de elevi, care spun că măsura este discriminatorie şi nu există suficiente date care să arate că această temperatură este un semn clar de infecţie. 

Aceşti elevi, dar şi cei confirmaţi cu covid sau care se află în izolare, vor da examenele într-o sesiune special organizată în intervalul 22 iunie - 4 iulie. 

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății zic că cine nu are sub 37,3 temperatură, nu intră la examen.

Iar Avocatul Poporului cere să se scoată verificarea temperaturii pentru că e discriminare.

170 de mii de elevi și familiile lor nu au un răspuns momentan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Elevii din clasele terminale, care au peste 37,3 temperatură, ar putea fi interziși de la examene