Antena Meniu Search
x

Video Elevii din peste 1.200 de şcoli vor primi zilnic o masă caldă. Ce ingrediente sunt interzise

Mii de copii vor primi la școală o masă caldă. Guvernul a aprobat lista celor peste 1.200 de unităţi din toată ţara. Măsura ar trebui să încurajeze copiii să nu renunţe la cursuri şi să reducă abandonul şcolar.

de Adrian Obreja

la 29.02.2024, 09:02

Vezi și

"Vorbim despre aproximativ 450.000 de copii din aproape 1.200 de unităţi şcolare, unprogram votat de curând, asta deşi anul şcolar a început în septembrie anul trecut. Un program care acum a primit denumirea de "Masă sănătoasă" şi care va funcţiona în trei moduri", transmite Adrian Obreja, reporter Observator.

Masă caldă pentru 450.000 de elevi

"În şcolile unde există cantină şi sală pentru servit masa se va servi mâncarea acolo, în alte şcoli va fi servită masa în sistem catering, iar dacă nu sunt posibile cele două variante de mai sus, atunci elevii vor primi pachete cu alimente. Au fost alese şcolile din mediile defavorizate, acolo unde există un nivel de trai scăzut, dar şi un grad de abandon şcolar ridicat", adaugă Adrian Obreja, reporter Observator.

"Tot referitor la cum va funcţiona acest program, sunt interzise folosirea conservanţilor, aditivilor şi potenţiatorilor de gust. În acelaşi timp, este interzisă şi folosirea de ouă ochiuri sau tocături prăjite. Cât despre costul unei mese pentru fiecare elev, acesta se ridică la 15 lei pe zi, iar valoarea totală a proiectului este de peste 1 milion de lei", mai spune Adrian Obreja, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Elevii din peste 1.200 de şcoli vor primi zilnic o masă caldă. Ce ingrediente sunt interzise