Antena Meniu Search
x

Video "Este un şoc intrarea în clasa a 5-a". Admitere ca la facultate pentru intrarea la gimnaziu. 6 candidaţi pe loc, la o şcoală din Bucureşti

Concurenţă mai ceva ca la facultate pentru elevii de clasa a cincea care îşi doresc să fie admişi la un liceu din Capitală. Mii de copii de doar zece ani au trecut astăzi cu emoţii de proba la limba străină. S-au luptat, la colegii faimoase, şi cu şase candidaţi pe un singur loc. O presiune enormă pentru vârsta lor, spun profesorii, care îi sfătuiesc pe părinţi să nu îi aducă la examen dacă nu sunt pregătiţi de performanţă. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.06.2022, 20:17

Vezi și

În faţa Colegiului George Coşbuc din Capitală, strada s-a umplut de părinţi şi de bunici care au venit să îi susţină pe cei 300 de candidaţi de clasa a cincea la primul examen important din viaţa lor. Concurenţa a fost mai mare decât la Medicină sau la Drept. 

EleviEu as vrea sa merg la o scoala mai buna decat sunt acum si sper sa intru. M-am pregatit, dar nu stiu daca e neaparat o tonă. 

Reporter: Aveti incredere ca veti reusi? 

Elev:  Eu da! 

Pe acelaşi subiect

Plini de emoţii au intrat în săli pentru testul la limba engleză. Două probe, scris şi oral, reprezintă doar primul examen pentru ei. 

Părinte: Este normal sa avem emotii, e primul examen din viata, noi am inceput cu clasa a noua, ei cu a cincea. Pe vremea mea eram 6 pe loc la facultate...

Părinte: Se potriveste perfect pentru copiii mei. Au venit in vizita si au ales. El o sa mai dea un examn, la Cantemir.

Chiar şi aşa, părinţii sunt cei care îi împing de cele mai multe ori pe copii să candideze la un colegiu de prestigiu după clasele primare. 

Admitere cu examen în clasa a V-a

​Părinte: Am inteles ca este o scoala cu potential bun si as vrea sa ridicam un pic ştacheta.  Nu a fost ideea copilului, a fost ideea mea, pentru ca are o înclinaţie clară pentru limbi straine. 

Raluca Ivănuş, director George Coşbuc: Sunt aproape 4 copii pe un loc, inseamna că selectia va fi extrem de stransa si de dura si vom avea elevi de gimnaziu foarte buni! 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Sunt mai bine de sase candidati pe un singur loc la admiterea in clasa a cincea doar la Colegiul Gh. Lazar din Capitala. Adica 167 de copii care se bat pentru un loc intr-o singura clasa. 

Elev: Am avut noroc pentru că meditatoarea mea cu o zi inainte mi-a predat acest subiect. Este visul  meu din clasa intai! 

Elev: Am avut sa scriem o compunere despre vacanta preferata

Reporter: Ce nota iei?

Elev:  10! 

Reporter: Ce faci dacă nu intri? 

Elev:  Aş vrea să rămân la şcoala mea pentru ca acolo răman mulţi colegi ai mei..

Profesorii spun că părinţii trebuie să fie conştienţi că acest fel de examen nu este pentru toţi copiii.  

Ionela Neagoe, director Gheorge Lazăr: Daca eu pornesc de la ideea ca doamna invatatoare imi spune ca e extraordinar minunat, fantastic, s-ar putea sa fie o drama pentru copil. As sfatui invatatoarele sa renunte la superficialitate. Oriunde s-ar duce in clasa a cincea ei nu sunt pregatiti. De aceea este si un soc intrarea in clasa a cincea pentru ca toti sunt de foarte bine. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei:  Suntem alaturi de ei, Lazar e o scoala prestigioasa, sunt multi copii care isi doresc sa invete in aceasta scoala. 

Concurenţa este mare la liceele care au profil intensiv de limbi străine. Iar pentru că anul acesta subiectul este unic, toate şcolile au organizat examenul în aceeaşi zi. Aşa că elevii nu mai pot să îşi încerce norocul la mai multe unităţi de învăţământ odată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » "Este un şoc intrarea în clasa a 5-a". Admitere ca la facultate pentru intrarea la gimnaziu. 6 candidaţi pe loc, la o şcoală din Bucureşti