Antena Meniu Search
x

Video Admitere cu scandal la o şcoală cu renume din Capitală: părinţii acuză conducerea de luare de mită. Directorul are o altă explicaţie

Scandal cu repetiţie la Colegiul German din Capitală: încă un an în care părinţii acuză că s-ar intra pe bani la această şcoală. De această dată reclamaţiile vin la clasa pregătitoare. Oamenii au trimis o petiţie la Ambasada Germană din Bucureşti. Directoarea pune totul pe seama concurenţei foarte mari. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 18.05.2022, 20:15

Vezi și

"Toţi de pe lista de rezervă au acelaşi punctaj. Ultimii admişi sunt toţi cu 8, toţi cu aceeaşi notă, nu în plus, nu în minus!" O mamă spune: "Fetiţa mea este prima picată sub linie, nu a primit decât trei întrebări - câţi ani ai, în ce luna eşti născută şi care e basmul tău preferat. Nu a primit nicio întrebare pe aceste subiecte. În fiecare an sunt discuţii la acest colegiu". 60 de părinţi se plâng de acelaşi lucru. Copii care au terminat grădiniţa aici, vorbesc limba germană, dar nu au prins loc la clasa pregătitoare. 

"A ieşit fetiţa dinaintea ei şi a ieşit şi ea la 5 minute. Mi-a povestit exact ce a povestit acolo, că are memoria foarte bună. Noi în familie, atât eu, cât şi soţia, vorbim cu copiulul doar în germană. Am dus-o şi la personal calificat pentru a face faţă acestui examen", povesteşte un tată. 

Admitere cu scandal la Colegiul German Goethe din Bucureşti

159 de candidaţi de cinci şi şase ani au participat la acest concurs pentru cele patru clase de limba germană. Dar cererea a fost mult mai mare decât oferta. "Aproape întreaga grupă a lui de la grădiniţă a fost respinsă, ceea ce consider că invalidează actul educaţional al acestui colegiu. În condiţiile în care educatoarea lui este cea mai veche şi cea mai experimentată", mărturiseşte un alt părinte.

Pe acelaşi subiect

Cum răspunde directoarea colegiului acestor acuzaţii? "Haideţi să ne înţelegem, în momentul în care au venit şi au înscris copiii la acest examen au achiesat la această modalitate de a se organiza examenul. Ceea ce se întâmplă ulterior, nemulţumirile legate de faptul că un copil nu poate să ajungă la un anumit nivel sunt chestiuni pe care noi nu le comentam astăzi, pentru că suntem obisnuiţi în fiecare an", spune Ilinca Rodica, director Colegiul Goethe. Întrebată dacă unii au dat bani ca să intre aici, aceasta răspunde: "Nu, acest lucru ştiţi cum e, există o bursă a zvonurilor. Şcoala aceasta nu ar fi căutată dacă s-ar plăti locul".

Părinţii vor mai multe locuri pentru elevi

Părinţii cer suplimentarea numărului de locuri la colegiul german. "Avem Austria, unul dintre cei mai mari investitori, avem Germania. Cred că ar fi în interesul Guvernului de a investi mai mult în pregătirea acestor copii pentru că sunt mulţi angajatori care vor dori să aibă angajaţi cu cunoştinţe de limba germană", spune un tată. "Există un plan de şcolarizare care e deja aprobat pentru anul urmator, suplimentare cu încă o clasă este imposibil de făcut pentru că lucrurile sunt condiţionate de resursa umană şi spaţiul existent în unitatea de învăţământ", a declarat Larisa Gojnete, ISMB.  

Acum, în Capitală există doar şase clase publice pentru predare în limbă germană, aşa că dacă nu au loc, copiii trebuie să se întoarcă la şcoala de circumscripţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Admitere cu scandal la o şcoală cu renume din Capitală: părinţii acuză conducerea de luare de mită. Directorul are o altă explicaţie