Antena Meniu Search
x

Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susţin astăzi proba la Matematică şi Ştiinţele Naturii

Evaluare Naţională 2021. Joi continuă evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, cu probele la Matematică şi Ştiinţele Naturii. Examenul se susţine cu prezenţă fizică, fiind aşteptaţi peste 181.000 de elevi, indiferent de rata de incidenţă din localităţi.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 17:52

O profesoară ajută elevii să-și dezinfecteze mâinile înainte de începerea examenului
O profesoară ajută elevii să-și dezinfecteze mâinile înainte de începerea examenului - Shutterstock
  • Elevii din clasele a 6-a susţin, astăzi, a doua probă a Evaluării Naţionale
  • Examenul se va organiza cu prezență fizică, indiferent de rata de incidență din localități

După un an școlar în care majoritatea elevilor au învățat online, probele din cadrul Evaluării Naționale la clasa a VI-a se vor susţine cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ, sau rata de infectare din localităţi. Sunt aşteptaţi la examen peste 181.000 de elevi, câţi erau înscrişi la începutul anului şcolar în clasa a VI-a. 

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi. 

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Lucrările sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Unde se vor afișa rezultatele Evaluării Naționale 2021

Pe acelaşi subiect

Ministerul Educației a transmis că rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională 2021 nu se vor mai comunica public și nici nu se vor înregistra în catalogul clasei. Notele se vor anunțat doar la nivelul unității de învățământ. 

”Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, a transmis MInisterul Educaţiei. 

Calendarul probelor la română, matematică și teste de citire pentru clasele a II-a și a IV-a

După elevii de clasa a VI-a vor susţine Evaluarea Naţională cei de clasa IV-a, apoi cei de clasa a II-a. 

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar - Limba română (18 mai), Matematică (19 mai) şi Limba maternă (20 mai).

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susţin astăzi proba la Matematică şi Ştiinţele Naturii