Antena Meniu Search
x

Emoții la Evaluarea Naţională, pentru copiii cu nevoi speciale

O altfel de evaluare a fost şi pentru copiii cu nevoi speciale. Şi ei au susţinut proba scrisă la Matematică, dar au stat câte unul în clasă. Au fost însoţiţi de un terapeut şi profesorul supraveghetor. Pentru Elena, o fetiţă cu autism, emoţiile au fost imense.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 22:01

Vezi și
  • Emoții pentru elevii cu nevoi speciale, la Evaluarea Națională
  • Examenul, dat în condiții speciale

În localitatea Văgiuleşti din judeţul Gorj, printre copiii speciali, am găsit-o pe Elena. Are 14 ani şi este diagnosticată cu autism. Tulburarea nu a împiedicat-o să meargă la şcoală şi să susţină evaluarea naţională.

Bunicul a fost mereu singura familie a Elenei. Tot el dus-o la terapia care o ajută să învingă autismul. Acum, cel mai mare regret este că nu a putut să îi fie alături la primul mare examen din viaţa ei.

Teodor Popescu, bunicul Elenei - Un pic aşa am fost supărat că a dat singură examenul, cu doi reprezentanţi străini faţă de ea, iar elevii au dat cu profesori din şcoală, dar asta e protocolul, n-a fost nimeni vinovat pentru treaba asta

Aproape o lună, fata şi bunicul ei au fost internaţi în spital după ce s-au infectat cu Covid. Cât l-au ţinut puterile, bunicul a făcut ore online cu Elena. După ce s-au vindecat, Elena a mers şi la pregătire. Cea mai mare pasiune a fetei este desenul şi vrea să urmeze un liceu de arte. Nu a avut însă mult timp să se pregătească.

Teodor Popescu, bunicul Elenei - A făcut cursuri online. Ea făcea, eu scriam, ca să ne putem ţine.

În Gorj, trei elevi cu autism au susţinut Evaluarea Naţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Educatie » Emoții la Evaluarea Naţională, pentru copiii cu nevoi speciale