Antena Meniu Search
x

Video Evaluarea Naţională 2023. Ce subiecte le-au dat de furcă elevilor la proba de Matematică. Două subpuncte la geometrie vor face diferența între candidați

Elevii de clasa a 8-a au mai trecut un hop, în drumul spre admiterea la liceu. Proba de astăzi la Evaluarea Națională a fost cea la Matematică. S-a încheiat în urmă cu o oră şi pare că le-a cam dat de furcă absolvenţilor de gimnaziu. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 21.06.2023, 13:44

Vezi și

Dacă, după proba la limba română, i-ați văzut pe copii cu zâmbetul pe buze, la Matematică situația este diferiă, pentru că cifrele nu sunt prietenele tuturor. Și geometria le-a dat ceva bătăi de cap elevilor. Bineînțeles, cei care au învățat nu au avut probeleme, iar profesorii spun că nota 9 se putea lua ușor. Se vor face însă diferențe la nota finală, mai ales la două subpuncte de la geometrie, care au fost ceva mai dificile față de algebră, spuneau profesorii.

Cu toate acestea, se așteptau la subiecte mai ușoare, având în vedere greva și pandemia prin care au trecut toți acești elevi. Dar, după proba la limba română, care a fost foarte ușoară, spuneau elevii, se așteptau ca la Matematică să fie dificil și a fost pentru mulți dintre ei.

Fiecare sutime contează la înscrierea în clasa a IX-a

Emoțiile sunt acum la notele foarte mari, cele care se apropie de 10, pentru că acolo fiecare sutime contează la înscrierea în clasa a IX-a. Și vorbim despre admiterea la liceu, care începe în data de 6 iulie, cu toată completarea fișelor de opțiuni pentru elevi și pentru școlile preferate. 

Mare atenție, transmite și ministerul Educației, dar și profesorii, la completarea fișelor cu opțiuni.

Mai apoi, se vor afișa și se vor repartiza toți elevii la licee, în data de 19 iulie, iar confirmarea locurilor se va face în perioada 20 - 25 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Evaluarea Naţională 2023. Ce subiecte le-au dat de furcă elevilor la proba de Matematică. Două subpuncte la geometrie vor face diferența între candidați