Antena Meniu Search
x

Video Florentina Pavel, "profa de mate" de pe TikTok. Elevii sunt încântaţi: "Mi-aș dori ca toti profii sa fie ca ea"

O profesoară de matematică din Fălticeni a conştientizat puterea reţelelor sociale şi le exploatează din plin, pentru a le preda elevilor indiferent de vârstă sau de localitatea în care învaţă! Mai ales că predatul online nu este uşor atunci când vorbim despre ştiinţele exacte. Însă profesoara şi-a făcut cont inclusiv pe TikTok şi - cu ajutorul unor metode avangardiste - face pe oricine să înţeleagă matematica. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 12.03.2021, 12:49

Vezi și

Florentina Pavel: ​Hei, salut! Astăzi vă prezint o formulă pe care o vei învăţa în clasa a noua, dar vreau să o vedeţi altfel. A plus b, totul la a treia.

Prin intermediul videoclipurilor educative de pe Tik Tok, "profa de mate", cum îi spun elevii, îşi propune să transforme matematica într-o materie atractivă. 

Miruna, îmi spui cât fac minus 8 împărţit la minus 4?

Poţi să foloseşti triunghiul deştept. (...)

Rezultatul va fi 2.

Bun. Miruna, ţie cum îţi este mai uşor? Să foloseşti acest triunghi sau, pur şi simplu, ţi-ai memorat regulile? Sincer.

De obicei mi-l imaginez. 

Triunghiul deştept este un ajutor pentru elevii de clase mai mici ca să reţină mai uşor regulile de înmulţire. 

REGULA TRIUNGHIULUI DEŞTEPT

Este o metodă cu ajutorul căreia reținem mai usor regula semnelor. Minus ori minus ne va da semnul opus, plus. Bun. Dar dacă vrei să faci minus ori plus? Deci, minus ori plus ne da semnul minus.

Alexandru Livadaru, elev: Metodele ei sunt aşa noi, nu sunt doar tocit şi învăţat teorie. Facem multe activități. Îi urmăresc contul şi cam toate videoclipurile. Sunt câteva trucuri pe care le-am învățat de la ea şi pot spune că acum mă descurc mult mai bine la orele de matematică.

Rareș Clipa, elev: Doamna predă extraordinar, înţeleg foarte bine de la doamna de mate şi mi-aș dori ca toti profii sa fie ca ea. Până şi fratele meu mai mic o urmărește, chiar dacă el nu a ajuns încă la nivelul acesta.

Profa de mate şi-a început orele pe Tik Tok acum aproximativ un an. Contul are deja 1.000 de filmulețe şi aproape 130.000 de urmăritori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Florentina Pavel, "profa de mate" de pe TikTok. Elevii sunt încântaţi: "Mi-aș dori ca toti profii sa fie ca ea"