Antena Meniu Search
x

Goana după rechizite și haine pentru elevi a debutat aproape de începerea școlii

Cu o săptămână înainte să înceapă şcoala, părinţii au blocat magazinele şi supermarketurile. Rafturile s-au golit rapid, în goana după rechizite şi haine. Copiii cu pretenţii mari au purtat lungi negocieri cu mamele care au depăşit bugetul pregătit.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 01:04

Vezi și

Cu o săptămână înainte să înceapă şcoala, părinţii au blocat magazinele şi supermarketurile. Rafturile s-au golit rapid, în goana după rechizite şi haine. Copiii cu pretenţii mari au purtat lungi negocieri cu mamele care au depăşit bugetul pregătit. Dacă cei mici îşi doresc ghiozdane care mai de care mai sofisticate, pentru liceeni, anul şcolar nu poate începe fără gadgeturi noi. 

Înainte de începerea şcolii, cu cel mai ieftin coş de cumpărături scapă cei care au copii în clasele primare.

Alegerea rucsacului însă este o misiune puţin mai dificilă. Cel mai iefin costă undeva la 60 de lei, iar cel mai scump atinge chiar şi 300 de lei. Iar modelele sunt nenumărate.

După un tur al magazinului, media cheltuielilor pentru rechizitele de bază, rucsac şi uniformă este de 500 de lei. În timp ce unii părinţi au reuşit să se încadreze în acest buget, alţii au plătit doar pe caiete, pixuri şi creioane colorate câteva sute de lei.

Chiar dacă au venit cu liste de acasă, mulţi părinţi nu au mai ţinut cont de ele.

Dacă pentru pregătirile elevilor de gimnaziu cheltuielile variază între 500 şi 1.000 de lei, în cazul liceenilor, calculele sunt date total peste cap.

Cristian s-a pregătit complet pentru începutul şcolii. Chiar dacă a depăşit cu mult bugetul părinţilor, spune că îi va răsplăti pentru eforturi la final de an.

Cei mici, dar şi cei mari mai au o săptămână la dipoziţie să se pregătească pentru noul an şcolar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Goana după rechizite și haine pentru elevi a debutat aproape de începerea școlii