Antena Meniu Search
x

Incertitudine pentru viitorii studenți, din cauza suspendării cursurilor

Pandemia schimbă regulile de înscriere în marile universităţi ale lumii. Pentru a nu rămâne fără studenţi, rectorii au decis să-şi adapteze programa şi să relaxeze examenul de admitere. Elevii români speră ca până la toamnă restricţiile pandemiei să fie ridicate pentru a-şi putea urma visul de a studia la o facultate de prestigiu din Europa.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 23:42

Vezi și
  • Sistemele de educație așteaptă măsurile de relaxare
  • Viitorii studenți, dați peste cap de suspendarea cursurilor

Pandemia a blocat învăţământul în toată Europa. Multe ţări chiar au luat în calcul îngheţarea anului şcolar. O situaţie care ar fi suprapus două generaţii anul următor. Nimeni nu-şi doreşte asta, astfel că şcolile şi-au adaptat programa.

Larisa Din, consilier educațional Au găsit o mulţime de soluţii. Pe lângă faptul că spre exemplu au scăzut să accepte teste de engleză online astfel încât ei nu sunt nevoiţi să se ducă la un centru. Totul s-a mutat în mediul online. Au făcut inclusiv ziua porţilor deschise.

O parte dintre elevi şi-au retras deja cererile. În timp ce alţii aşteaptă începerea cursurilor în toamnă.

Larisa Din, consilier educațional - Cumva se vehiculează şi opţiunea aceasta. Ca din septembrie să se facă câteva luni cursuri online şi abia apoi, studenţii să trebuiască să meargă la universitate. Chiar şi-n cazul în care nu se va organiza Bacul în România, momentan nu ştim dacă se va ajunge la asta, universităţile vor fi deschise şi ne-au confirmat unele dintre acestea că vor accepta pe baza situaţiei academice din liceu.

Şerban învaţă la liceul de informatică. Visul lui a fost să studieze la Oxford. Nu ştie dacă o să înceapă cursurile în toamna, dar nici nu vrea să rămână în țară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Maria a ales să studieze designul la o facultate din Anglia. Şi pe ea o îngrijorează situația. "Scenariul meu ar fi să stau un an pe tuşă, să mă pregătesc poate mai bine", spune ea.

Chiar şi-n pandemie, în topul preferinţelor rămân universitățile din Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Incertitudine pentru viitorii studenți, din cauza suspendării cursurilor