Antena Meniu Search
x

Înscrierea la liceu în alt județ, mai simplă ca niciodată

Elevii vor putea completa opţiunile de înscriere la un liceu din alt judeţ fie la şcoala unde au învăţat, fie online. Aşa arată documente semnate de ministrul Educaţiei şi obţinute în exclusivitate de Observator.

De Redactia Observator la 26.06.2020, 12:11
Vezi și
  • Documentul poate fi trimis elevului prin e-mail.
  • Elevul trimite fişa completată înapoi către şcoală tot prinn e-mail.

Vor scăpa, astfel, de cozile interminabile de la Şcoala Sfinţii Voievozi din Capitală, acolo unde se ţineau în mod normal înscrierile. Fişa de înscriere va fi completată de elev în prezenţa părinţilor şi a dirigintelui clasei.

Pe document vor fi trecute toate datele necesare, precum denumirea şi codul liceului dorit, codul judeţului în care se află respectivul liceu şi datele personale ale elevului.

Dacă elevul alege să completeze cererea la şcoală, atunci va fi nevoit să facă o programare telefonică prin care să stabilească data şi ora la care să vină pentru înscriere. La cerere, documentul poate fi trimis elevului prin e-mail.

Mai apoi, acesta trimite împreună cu părintele fişa completată înapoi către şcoală, tot prin e-mail. Dirigintele şi directorul instituţiei semnează fişa şi o trimit pentru procesare.

În situaţii excepţionale, elevii vor putea merge la centre speciale deschise în judeţul din care provin.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Înscrierea la liceu în alt județ, mai simplă ca niciodată