Antena Meniu Search
x

Înscrieri clasa pregătitoare 2024. În ce perioadă pot depune părinţii cererile-tip pentru prima etapă de înscriere

Înscriere clasa pregătitoare 2024. Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, că încep etapele înscrierii în clasa pregătitoare, iar completarea cererilor-tip se va realiza în perioada 11 aprilie - 14 mai. 

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 13:10

Înscrieri clasa pregătitoare 2024. În ce perioadă pot depune părinţii cererile-tip pentru prima etapă de înscriere - Profimedia

Calendarul final de înscriere în clasa pregătitoare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia, a anunțat pe Facebook ministrul Educației. 

"Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul oficial vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală. 

De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat școlar", a transmis Ligia Deca.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Calendar înscrieri clasa pregătitoare 2024-2025

În perioada 11 aprilie - 14 mai este programată depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor. Între 14 și 17 mai va avea loc procesarea cererilor și repartizarea copiilor la școala de circumscripție. Între 20 și 27 mai va avea loc procesarea cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție pe locurile rămase libere. În 28 mai vor fi anunțate rezultatele. În 29 mai va avea loc afișarea candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

În 30 mai are loc comunicarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile după prima etapă de înscriere.

A doua etapă de înscriere începe în 31 mai și se încheie în 21 iunie, când vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. Între 2 şi 6 septembrie 2024, are loc soluţionarea de către inspetoratul şcolar a cererilor părinţilor care nu au fost încă înscrişi la o unitate de învăţământ.

Cum se completează cererile-tip ce înscriere

Ministerul Educaţiei precizează că cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere.

Părinţii completează, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, maximum trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ la care mai există locuri disponibile.

Validarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie din cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de înscriere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Înscrieri clasa pregătitoare 2024. În ce perioadă pot depune părinţii cererile-tip pentru prima etapă de înscriere