Antena Meniu Search
x

Video Interes mare pentru limba chineză, în România. Ce avantaje au tinerii care știu mandarina

Interes crescut pentru limba chineză, la Constanța. Zeci de elevi s-au înscris la cursurile de mandarină și cultură chineză, predate de profesori de la Beijing. Cursurile sunt opționale și se desfășoară deocamdată online în 20 de școli și licee din Constanța. Limba chineză este cea mai vorbită din lume raportat la numărul de locuitori și e tot mai solicitată de companiile multinaționale. 

de Cătălina Buzoianu

la 21.02.2022, 18:17

Vezi și

Carmen studiază limba chineză de când era în școala generală. Au trecut deja cinci ani de când scrie și citește în dialectul mandarin. Și nu este singurua care a prins drag de semnele întortocheate și graiul exotic. Izabela și Elena stuadiză și ele limba chineză de aproape un an. Au ales cursul ca materie opțională la Liceul George Călinescu din Constanța.

Tânără: Eu vroiam să mă fac traducător, acum vreau să devin soldat. Deci poate să se ducă de la una la alta foarte uşor. Eu zic că o să mă ajute, fiindcă se cer foarte multe limbi exotice.

Tânără: Eu vreau să urmez o carieră în turism şi am ales chineza pentru că deschide nişte orizonturi mult mai largi decât engleza sau spaniola.

Din ce în ce mai mulți elevi doresc să învețe chineza sau japoneza

Pe acelaşi subiect

Elena Crăcea, profesor Liceul George Călinescu: Li se oferă elevilor posibilitatea nu doar a studierii limbii, ci şi a culturii chineze. Unii dintre elevii noştri au ajuns să facă performanţă.

Chineza este cea mai vorbită limbă din lume, raportat la numărul de locuitori, și tot mai multe companii multinaționale caută să recruteze tineri care vorbesc dialectul mandarin. Cursurile se desfășoară cu profesori care au reușit să capteze foarte repede atenția elevilor.

Vasile Mihăilă, director liceul George Călinescu: Mă bucur că elevii noştri sunt preocupaţi şi interesaţi de limba chineză, îi susţinem şi sper să colaborăm din ce în ce mai bine şi cu alte instituţii care oferă oportunităţi şi în alte zone culturale.

Wang Yanjie, profesor limba chineză: Ca profesor, nu cred că este foarte greu pentru studenți să învețe limba chineză. Profesorii vor încerca să o facă mai uşor de învăţat pentru elevi. În special pentru pronunții. 

La finalul cursurilor, elevii primesc un certificat internațional de competență lingvistică și vor avea șansa să participe la programe de instruire în China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Interes mare pentru limba chineză, în România. Ce avantaje au tinerii care știu mandarina