Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Wordle, cel mai popular joc al începutului de an, are și variantă în limba română. Cum se joacă

Wordle, jocul care a devenit viral la nivel mondial, are acum şi o variantă în limba română. Un IT-ist din Timișoara a scos cuvintele din cinci litere din dicţionar și a adaptat aplicația până acum doar în engleză. În câteva zile, aproape şapte mii de români şi-au testat perspicacitatea şi cunoştinţele de vocabular.

de Redactia Observator

la 02.02.2022 , 21:05

De la utilizatori ai Twitter şi până la celebrităţi, toată lumea se laudă cu scorurile obţinute la jocul Wordle. Din America şi până în Europa, toată lumea îl joacă în fiecare zi.

Ovidiu Sîrb, un IT-ist din Timișoara, și-a sacrificat un weekend ca să le facă un cadou pasionaților care vor să joace în limba română.

Ovidiu Sîrb: Mi-a plăcut varianta in engleză, am început să mă joc cu prietenii, cu soția și am căutat și o variantă în română, mă gândeam la băiețelul nostru, căruia îi plac puzzle-urile, dar nu stăpânește încă limba engleză. Regulile sunt simple, trebuie ghicit un cuvânt din 5 litere, se începe cu un cuvânt aleatoriu pentru că la început nu există niciun indiciu, apoi jocul îți va da indicii...

Vezi și

Practic, dacă litera se colorează în galben înseamnă că ea exista în cuvântul căutat, dar nu este bine poziționată. Dacă se face verde, înseamnă că este în locul corect, iar dacă este gri, trebuie eliminată din următoarele încercări.

Pe acelaşi subiect

Peste 1.500 de cuvinte, care au cinci litere şi se regăsesc în dicţionarul explicativ al limbii române, sunt folosite în joc.

Ovidiu Sîrb: Pe toată ziua de ieri a trecut peste 2.600 de accesări, în prima zi, pe la 600 și ceva și a crescut încetișor pâna la 2.600 spre 2.700.

Varianta in română, promite IT-stul din Timişoara, va rămâne mereu gratuită şi fără reclame. Succesul jocului a fost simţit de cei de la The New York Times, care au cumpărat recent originalul.

New York Times cumpără jocul popular de la creatorul său pentru o sumă formată din şapte cifre. 

Conducerea New York Times speră că jocul va ajuta publicaţia să ajungă la zece milioane de abonaţi până în 2025. Pe de altă parte, Washington Post, un alt colos al presei de peste ocean, a parodiat pe tik tok disputa dintre Rusia si Urcaina folosindu-se de popularitatea wordle.

Jocul a fost creat de un programator din Brooklyn pentru partenera sa, în octombrie anul trecut. În patru luni a ajuns la câteva milioane de utilizatori.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Tehnologie » Wordle, cel mai popular joc al începutului de an, are și variantă în limba română. Cum se joacă