Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O învățătoare din Eșelnița a strâns pentru elevii săi tablete, să poată învăța de acasă

În faţa laptopului, înconjurată virtual de elevii ei. Aşa am întâlnit-o pe Elisabeta Păcuraru. Când a fost nevoită să schimbe tabla cu calculatorul, doamna învăţătoare nu s-a lăsat copleşită de neajunsuri. A ştiut că trebuie sa îşi ajute copiii şi a căutat oportunităţi de finanţare. O fundaţie a selectat proiectul ei care avea un singur scop: să asigure copiilor "tehnologia" necesară pentru şcoala online.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 02.05.2020 , 20:28

  • Elisabeta Păcuraru e învățătoare de 2 decenii.
  • Ea a strâns 20 de tablete din donații.

Elisabeta Păcuraru, învățătoare: Eu am fost unul dintre norocoși, spun asta pentru că nu mulți au ocazia să primească ajutor într-un moment nesperat.

A primit 11 tablete din partea fundaţiei şi alte nouă de la un voluntar.

Elisabeta Păcuraru, învățătoare: Asta este educatia viitorului. Oamenii, adulții depind de tehnologie și nu putem sa ii creștem într-o școală în care lucrăm doar la tablă, pe caiete.

Vezi și

24 de tablete și câteva calculatoare. Aceasta este dotarea scolii din Eșelnita, în care învață 170 de copii. Pentru ei, dar și pentru cadrele didactice, in lipsa unor solutii, învățământul la distanță este o adevărată povară.

Cristian are 8 ani şi este unul dintre cei mai silitori elevi din şcoală. Între lecţii, o introduce şi pe bunica lui în tainele tehnologiei. Este încântat de dispozitivul său inteligent şi spune că acum temele sunt mult mai uşor de făcut.

Lidia Bălan, bunica lui Cristian: Când a primit tableta, foarte bucuros a fost, foarte bucuros. Un timp, abia l-am despărțit de pe tabletă.

Şi pe Ştefan l-am găsit tot în timpul lecţiilor.

Mihaela Andrei, bunica lui Ștefan: Foarte mult ne-am bucurat de proiect. Suntem mulţumiţi de doamna învăţătoare.

De mai bine de 20 de ani de când este dascăl, Elisabeta spune că nu a văzut prea multe îmbunătăţiri în sistemul de învăţământ. Puţinele proiecte care ar avea şanse sa schimbe lucrurile în bine rămân deseori fără ecou. Printre ele, o platformă online care aşteaptă încă profesorii să răspundă invitaţiei de a beneficia gratuit de un program pentru lecţii interactive pe internet.

Adrian Domocoş, brand manager Flipsnack: Si profesorul poate să creeze materiale pe care le împarte cu elevii. La rândul lor, şi elevii sau studenţii pot sa creeze materiale pe care le impart ori în cadrul lor între colegi ori le arată profesorului.

Pentru mulţi dintre copii, învăţământul de la distanţă rămâne însă doar un ideal. Din cei trei milioane de elevi din România, aproape 250.000 nu au acces la internet. Tuturor, ministrul Educaţiei le-a promis că vor avea acces la tehnologie din toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » O învățătoare din Eșelnița a strâns pentru elevii săi tablete, să poată învăța de acasă