Antena Meniu Search
x

La școală, cu măști și mănuși. Măsuri pentru desfăşurarea orelor

Cu mască şi mănuşi, cel mult zece în clasă şi cu pauze mai lungi. Aşa s-ar putea desfăşura orele pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, în iunie.

de Redactia Observator

la 30.04.2020, 14:29

Vezi și
  • Prezenţa nu este insa obligatorie.
  • La intrarea în şcoală ar putea fi întâmpinaţi cu termometrul.

Sunt două săptămâni de pregătire pentru viitorii absolvenţi de gimnaziu şi liceu, înainte de examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Vă reamintim, prezenţa nu este insa obligatorie, dar pentru cei care aleg totuşi să facă asta, autorităţile spun că au o parte din soluţii. Pe altele le caută inca.

Deocamdată nu ştim dacă elevii trebuie să vină cu ele de acasă sau dacă echipamentele vor fi oferite gratuit de autorităţi. Nu se ştie nici câte ore vor sta copiii în şcoală, în această perioadă de pregătire pentru examene.

Ce ştim este că toată lumea se gândeşte la diferite măsuri prin care ei să fie protejaţi. La intrarea în şcoală, spre exemplu, ar putea fi întâmpinaţi cu termometrul.

Maria Cochină – inspector general ISJ Gorj: Se va încerca trierea elevilor în aşa fel încât elevii care au probleme de sănătate, uşoare semne de răceală, de indispoziţie fizică să nu participe la aceste activităţi. Se va urmări, pe cât posibil, crearea unor coridoare de siguranţă, elevii intrând printr-o parte de acces a unităţii de învăţământ, ieşirea lor făcându-se pe o altă parte de acces.

Marcel Romanescu – primar Târgu Jiu: Va trebui să facem dezinfecţie mai ales în unităţile şcolare unde avem clase terminale. Aici ne referim la cei care vor susţine Capacitatea şi BAC-ul. Deja facem rectificare de buget pentru a aloca sumele necesare.

Cum elevii vor fi mai puţini în clase, vor avea nevoie de mai mulţi profesori la catedră şi de mai multe spaţii. Măsura ridică semne de întrebare.

Un profesor ar trebui să ajungă în aceeaşi oră în cele 2-3 săli de clase în care au fost împărţiţi elevii lui. Sau ar putea fi folosiţi dascălii care predau la clasele mai mici, cele pentru care şcoala rămâne închisă.

Marcel Romanescu – primar Târgu Jiu: Toate liceele şi şcolile din Târgu Jiu permit, la numărul de clase, alocarea celor zece elevi pe fiecare clasă. Nu avem probleme legate de spaţiu.

Şi la Iaşi se caută soluţii pentru ca elevii din anii terminali să vină în siguranţă la şcoală. Vor avea la dispoziţie autobuze cu trasee speciale, care îi vor transporta doar pe ei.

Mihai Chirică – primar Iaşi: Elevii se vor urca doar in limita locurilor de pe scaune, doar purtand manusi si masca de protectie, acesul in scoala se va face doar pe usile dedicate pentru elevi fara sa se intersecteze cu profesorii sau ceilalti angajati ai scolii, doar sub supravegherea medicului, nu se vor aglomera in clase, vor fi impartiti in clase diferite pentru ca ceilalti nu vor mai fi la scoala alte clase

În Iaşi, peste 200 de cadre medicale vor face triajul elevilor şi al profesorilor. Toţi vor fi consultaţi la sosirea în şcoală şi vor avea culoare separate de intrare şi ieşire. Şi pauzele vor fi mai lungi pentru ca elevii să aibă timp să se dezinfecteze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » La școală, cu măști și mănuși. Măsuri pentru desfăşurarea orelor