Antena Meniu Search
x

Măsuri în şcoli după încheierea stării de urgenţă. Responsabilitatea trimiterii elevilor la școală, pasată părinților

Regulile de la Cotroceni au ajuns în școli. Mai precis, un set de "măsuri cu privire la reluarea activității în sistemul de educație după încetarea stării de urgență" a fost trimis către toate unitățile de învățământ.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.04.2020, 09:58

  • Se vor realiza numai cursuri de pregătire pentru examen.
  • Elevii care nu au internet sau calculator vor trimite săptămânal teme și fișe de lucru pe hârtie.

În documentul emis de ministerul Educației și obținut de observatornews.ro, sunt enumerate măsurile ce vor fi luate de școli la revenirea la cursuri a elevilor din anii terminali, clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

Maxim 10 elevi în clasă, cu mască și mănuși

”Revenirea în unitățile de învățământ se va realiza doar pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, anii de final de școală profesională și școală postliceală, în condiții de siguranță.

Începând cu data de 2 iunie pentru o perioadă de două săptămâni, se vor realiza doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, anul III de profesională și postliceală vor face pregătire pentru examenele de finalizare de ciclu, începând cu data de 2 iunie, cu respectarea tuturor normelor de siguranță:

- maximum 10 elevi în sala de clasă

- cu mască și mănuși

- școlile dotate cu dezinfectant

- igienizarea după activitățile fiecarei grupe.

Se vor realiza numai cursuri de pregătire pentru examen după un orar stabilit de către unitatea de învățământ", se arată în documentul avizat de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Rodica Barcari.

Responsabilitatea trimiterii elevilor la școală, pasată părinților

Potrivit actului emis de ministerul Educației, responsabilitatea trimiterii elevilor din anii terminali la școală a fost pasată părinților

"Părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor la activitățile desfășurate în școală și vor decide asupra acestui aspect participarea acestora este opțională. Unitatea de învățământ poate organiza și sesiuni de pregătire în sistem online”, precizează documentul.

Elevii care nu au internet sau calculator, sau cărora nu le predau profesorii, inspectoratele le vor trimite săptămânal teme și fișe de lucru pe hârtie

"Pentru elevii sau cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ, inspectoratele școlare vor oferii sprijin profesorilor pentru a transmite elevilor anumite sarcini de lucru și resurse educaționale ghiduri, fișă de lucru cel puțin odată pe săptămână cu implicarea autorităților județene și locale", se mai arată în document.

De asemenea, "conținuturile din programe, prevăzute pentru semestrul al II-lea, care nu au fost parcurse după data de 11 martie vor fi abordate în anul școlar următor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Educatie » Măsuri în şcoli după încheierea stării de urgenţă. Responsabilitatea trimiterii elevilor la școală, pasată părinților