Antena Meniu Search
x

Video Meditaţii gratuite pentru BAC şi admiterea la facultate. Sute de elevi se bat pe locuri şi fac naveta ca să înveţe, deşi se pregătesc în paralel şi pe bani

Azi dimineaţă, mii de elevi de clasa a douăsprezecea s-au înghesuit la meditaţiile gratuite pentru Bacalaureat şi admiterea la facultate. Platforma de înscriere a cedat după ce copiii s-au grăbit să ocupe un loc in amfiteatrul Politehnicii din Bucureşti. Tinerii fac meditaţii şi în privat, dar spun că nu le strică pregătirea suplimentară. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.02.2024, 20:17

Vezi și

"Acest amfiteatru s-a umplut în câteva minute. Chiar şi platforma de înregistrare pentru elevi a cedat după cele 350.000 de accesări. Tocmai de aceea, copiii au fost organizaţi acum într-o altă sală. De aici, elevii urmăresc lecţia live la matematică cu ajutorul unei table smart", arată Mădălina Iacob, reporter Observator.

Buluc la meditaţii gratuite pentru BAC 

  • Reporter: Vii pentru că sunt gratuite sau pentru că te simţi nepregătită? 
  • Andreea, elevă: Mă simt şi puţin nepregătită... 
  • Reporter: Se poate examen fără meditaţii? 
  • Andreea, elevă: Nu, pentru că unele chestii se ratează la şcoală şi de aceea... 

La matematică, locurile au fost suplimentate de la 450 la 700. Mulţi elevi au venit cu trenul din mai multe judeţe ale ţării pentru a ajunge la meditaţiile gratuite de la Politehnică. Fac meditaţii şi în privat, dar vor să se asigure că nu ratează nimic. 

Pe acelaşi subiect

"Sunt din Braşov, a 12-a la Şaguna. Am zis să încerc, sunt destul de dedicat ca să intru aici. Fac de două ori pe săptămână pregătire la matematică, şi o dată la fizică. Şi în plus lucrez din variantele de examen pentru admitere", spune Mihai Dragoş, elev. 

"Sunt şi înconjurată de foarte mulţi copii la nivel înalt, sunt la un liceu foarte bun şi cumva simt presiunea mai mult", mărturiseşte Ana, elevă.

Pregătire şi pentru admiterea la facultate

Înscrierea la meditaţii nu îi obligă pe elevi să se înscrie la această universitate. "Platforma se deschide la ora 12 în fiecare zi de luni. Să îşi facă un cont, ulterior ocupă un loc în sală, iar sâmbătă sunt aşteptaţi aici pentru a beneficia de mediaţiile gratuite", spune Mara Maer, PR Politehnica Bucureşti.

"Cererea este foarte mare. Noi ne-am propus din start să îi ajutăm şi pentru examenul de Bacalaureat. În niciun caz nu avem copii nepregătiţi în sală, observ asta punând întrebări sâmbătă de sâmbătă", explică Alexandru Negrescu, lector matematică, Politehnica Bucureşti.

La Timişoara, elevii se pot pregăti gratuit şi online. La chimie, elevii trag cu ochiul pe Zoom. "Facem în folosul lor şi nu pe bani, cei care vor să vină dacă se pregatesc nu cred că nu pot să intre chiar şi la calculatoare", a precizat Nicolae Lupa, conferenţiar matematică, Politehnica Timişoara.

"Ne ajută destul de mult, să ştiti. Ne explică foarte bine ceea ce avem nevoie să ştim", susţine un elev. Cursurile continuă în fiecare sâmbătă în mai multe facultăţi din ţară, până în lunile iunie sau iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Meditaţii gratuite pentru BAC şi admiterea la facultate. Sute de elevi se bat pe locuri şi fac naveta ca să înveţe, deşi se pregătesc în paralel şi pe bani