Antena Meniu Search
x

Video Universităţile din România care introduc sesiunea de preadmitere 2024. Elevii care nu intră au o a doua şansă la vară

Universităţile din România se inspiră tot mai mult din modelul american şi introduc pe rând sesiuni de preadmitere sau preînscriere la facultate, ca să se asigure că au cei mai pregătiţi tineri la cursuri. Elevii dau admiterea în primăvară şi dacă intră, nu mai trebuie decât să treacă Bacalaureatul, indiferent de notă. Dacă nu, au o a doua şansă la vară. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.02.2024, 21:22

Vezi și

Admiterea începe în avans la Politehnică încă din martie. La Automatică şi Calculatoare, la Electronică şi Telecomunicatii, elevii dau examen. Iar cine va fi admis acum, are un loc asigurat pentru la toamnă. David s-a înscris deja la o facultate din Olanda, unde a trecut un interviu cu 250 de intrebari, iar acum e decis să aplice şi la Bucureşti. Alegerea finală va fi una dificilă. 

Gabriel Petrea, director Universitatea Politehnica: Este un model pe care nu l-am inventat noi, este un model adoptat si văzut la universitatile din afara. Nu mai conteaza ce nota iau la bac, important este sa il ia, evident noi ii vanam pe cei mai buni. În continuare zona de IT are o cerere foarte mare, dar si celelalte domenii, cum sunt zona de energie  zona de transporturi, unde nu facem fata la cererile de piata muncii. 

80% dintre locuri sunt scoase la concurs în primăvara aceasta

Antonia a fost admisă anul trecut la inginerie industrială şi spune că a fost cea mai bună decizie să investească în meditaţii ca să termine materia înaintea celorlaţi colegi. 

Pe acelaşi subiect

Antonia, studentă admisă la preadmitere anul trecut: M-a scăpat de stresul dinaintea Bacalaureatului. Este materia pe care o pregatesti pentru BAC, la un nivel un pic mai avansat. Am fost destul de multi, concurenta chiar a fost. 

Anca Bâcrea, director admitere UMF Târgu Mureş: Exista o concurenţă şi faptul că s-au înscris nu este suficient, rezervarea locului este obligatorie pentru a-si pune deoparte locul pe care l-au castigat. În admiterea din iulie se vor scoate la concurs doar locurile neocupate in preadmitere. 

Şi la sesiunile din vară se schimbă regulile pentru unele universtiăţi

Rector ASE: Introducem examen de admitere pe bază de bilbiogafie la doua facultăţi, cibernetică, statistică si informatică economică si la facultatea de Drept. Avem o concurenta destul de mare, undeva la 4 candidati pe loc si am vrea sa le verificam cunostintele de matematica. Vin copii care au absolvit licee teoretice si nu fac fata, si atunci pierderile sunt mari...  

La Universitatea Bucureşti cea mai mare concurenţă a fost anul trecut la facultatea de psihologie, 37 de candidaţi pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Universităţile din România care introduc sesiunea de preadmitere 2024. Elevii care nu intră au o a doua şansă la vară