Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Târgu Mureş, erou pentru copiii vulnerabili. Oferă meditaţii gratuite la matematică, în aer liber: E dragostea vieţii mele

Cetatea din Târgu Mureş a devenit sală de clasă pentru un tânăr absolvent al Facultăţii de Matematică, care a început de ieri să predea lecţii gratuite. Meditaţiile se adresează elevilor aflaţi în dificultate din punct de vedere material, dar şi care au probleme în a înţelege materia predată la clasă.   

de Redactia Observator

la 16.02.2024, 08:49

Vezi și

Îl cheamă David Baratoşi, iar modelul său este matematicianul Srinivasa Ramanujan, un indian care, deşi nu a avut studii superioare, a reuşit să publice două cărţi de matematică.

David: E dragostea vieţii mele matematica şi vreau să o împărtăşesc şi cu ceilalţi copii, să le arăt cât de frumoasă poate fi matematica, pentru că eu n-am studiat-o doar din punct de vedere ştiinţific, ci şi din punct de vedere filosofic, istoric şi cultural.

David are 23 de ani şi dorinţa lui este să ajute cât mai mulţi copii cu posibilităţi materiale limitate sau cu nevoi speciale. Cu mulţi dintre aceştia a avut deja rezultate foarte bune.

DavidSunt foarte mulţi copii care nu-şi permit să plătească şedinţe şi sunt mulţi care au şi anumite boli, cum ar fi ADHD, cum ar fi autismul şi au nevoie de bani pentru tratament şi eu vreau să vin să-i ajut cât de mult pot şi mă implic cât de mult pot pentru ei.

Reacţia elevilor

Mama lui David este profesoară de matematică-fizică şi este mândră de iniţiativa fiului ei.

Camelia Grădinaru: A avut şi copii anul trecut, acum doi ani din partea Moldovei, copii care nu aveau părinţi, i-a adus de la note de 3-4, la performanţa de a avea note de 8-9-10 pentru a reuşi să intre la liceul militar din Constanţa.

Elevii sunt recunoscători pentru ajutorul primit de la profesorul lor.

Reporter: Cum ţi se par orele cu el?

Elev: Foarte frumoase. Reţin mai bine.

Elevă: E uşor pentru că-mi arată metode mai uşoare decât la clasă.

David Baratoşi va preda câte trei lecţii de matematică în aer liber pe săptămână, în Cetatea din Târgu Mureş, dar se va ocupa în paralel şi cu elevi din mai multe oraşe din ţară, prin şedinţe online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Un tânăr din Târgu Mureş, erou pentru copiii vulnerabili. Oferă meditaţii gratuite la matematică, în aer liber: E dragostea vieţii mele