Antena Meniu Search
x

Mega-conferință pentru viitor. De ce școala trebuie să redevină un spațiu atractiv pentru elevi

de Redactia Observator

la 21.05.2021, 17:03

Mega-conferință pentru viitor. De ce școala trebuie să redevină un spațiu atractiv pentru elevi
Mega-conferință pentru viitor. De ce școala trebuie să redevină un spațiu atractiv pentru elevi

În ultimii ani a început să se acorde o atenție sporită rolului pe care îl are competența emoțională și socială în succesul academic. Specialiștii spun că inteligența socio-emoțională (SEL) este mai importantă decât IQ-ul în prezicerea succesului în viață, inclusiv a succesului academic.

De aici și interesul foarte mare al celor peste 3000 de profesori și specialiști care au participat la prima ediție a Conferinței Internaționale ”EUDCATORS”.

Evenimentul și-a propus să ofere cadrelor didactice, specialiștilor, cercetătorilor, psihologilor, părinților, directorilor educaționali, cadrelor universitare, studenților, etc. un suport real în ceea ce privește integrarea învățării socio-emoționale în procesul educațional.

Învățarea socio-emoțională se referă la sprijinul oferit de școală, de profesori, pentru ca elevii să se dezvolte și în plan social și emoțional, în timpul procesului de învățare. Gândirea și emoțiile sunt greu de separat, așa că prin acest tip de învățare se creează un mediu sănătos pentru copii.

Evenimentul a aut loc pe platforma Școala FDVDR, cu sprijinul soluțiilor tehnologice inovatoare oferite de Yealink, unul dintre partenerii confeinței.

Centrul de Carte Străină Fischer International, Walnut Wisdom, MGT Educațional și Yealink s-au alăturat și ei evenimentului organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în calitate de parteneri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Mega-conferință pentru viitor. De ce școala trebuie să redevină un spațiu atractiv pentru elevi