Mega-conferință pentru viitor. De ce școala trebuie să redevină un spațiu atractiv pentru elevi

De Redactia Observator.
Publicat: 21.05.2021, 17:02.
Actualizat: 21.05.2021, 17:03

Mega-conferință pentru viitor. De ce școala trebuie să redevină un spațiu atractiv pentru elevi

Mega-conferință pentru viitor. De ce școala trebuie să redevină un spațiu atractiv pentru elevi

În ultimii ani a început să se acorde o atenție sporită rolului pe care îl are competența emoțională și socială în succesul academic. Specialiștii spun că inteligența socio-emoțională (SEL) este mai importantă decât IQ-ul în prezicerea succesului în viață, inclusiv a succesului academic.

De aici și interesul foarte mare al celor peste 3000 de profesori și specialiști care au participat la prima ediție a Conferinței Internaționale ”EUDCATORS”.

Evenimentul și-a propus să ofere cadrelor didactice, specialiștilor, cercetătorilor, psihologilor, părinților, directorilor educaționali, cadrelor universitare, studenților, etc. un suport real în ceea ce privește integrarea învățării socio-emoționale în procesul educațional.

Învățarea socio-emoțională se referă la sprijinul oferit de școală, de profesori, pentru ca elevii să se dezvolte și în plan social și emoțional, în timpul procesului de învățare. Gândirea și emoțiile sunt greu de separat, așa că prin acest tip de învățare se creează un mediu sănătos pentru copii.

Evenimentul a aut loc pe platforma Școala FDVDR, cu sprijinul soluțiilor tehnologice inovatoare oferite de Yealink, unul dintre partenerii confeinței.

Centrul de Carte Străină Fischer International, Walnut Wisdom, MGT Educațional și Yealink s-au alăturat și ei evenimentului organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în calitate de parteneri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Pe cine a eliminat Andi Constantin de la Burlacul! Au mai rămas doar 4 fete în competiție: ”Nu mă văd pe viață cu tine” / VIDEO
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 21 iunie 2021. Leii sunt sfătuiți să evite investițiile financiare. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
gandul.ro
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu foarte puține lucruri despre ea | FOTO
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro