Antena Meniu Search
x

Video Meseria pentru care se caută angajați chiar de pe băncile școlii. "Este un domeniu frumos, plăcut, în care se câştigă destul de bine"

În lipsa forţei de muncă, cofetarii îşi caută viitorii angajaţi în băncile şcolii. Elevii din Cluj pot învăţa cum să ducă patiseria la rang de artă în prima şcoală profesională de acest gen din România. Primii doritori au încerat deja echipamentele din laboratoare şi se pregătesc să devină specialişti. În dulciuri. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.09.2022, 18:05

Vezi și

11 elevi vor învăţa secretele celor mai bune prăjituri şi produse de patiserie în prima şcoala profesională de acest gen inaugurată în Cluj-Napoca.

Meseria care își caută angajați chiar de pe băncile școlii

Elevă: Am o pasiune de la părinţii mei şi vreau să mi deschid o cofetărie împreună cu familia mea când voi fi mai mare si sper să am succes în acest domeniu. 

Elevă: Îmi place foarte mult să fac prăjituri şi am simţit că asta este pentru mine, pentru că am râbdare să simt că o să pot.

Pe acelaşi subiect

În laboratoare, se folosesc echipamente de ultimă generație în valoare de peste 100.000 de euro.

Angajată: Fiecare sortiment de pâine, fiecare sortiment de patiserie trebuie copt pe un anumit tip de cuptor, de ex aici avem un cuptor cu vatră şi este important cand vrem să coacem paine artizanală.

Gabriela Bereş, director general: Ivestitii importante de ultima generație pentru a învăța meseria advărată de cofetar. Partea practică care este cea mai importantă cum să facă mouss urile, cum să facă aluaturile, cum să facă totul mai modern şi mai sustenabil este învăţat aici în acest centru de inovație de către specialistii noștri.

Noul proiect îşi propune să revitalizeze întreaga industrie de patiserie care a avut de suferit odată cu dispariţia şcolilor de meserii.

Lidia Giurgiu, proprietară cofetărie: Abia aşteptăm să-i luăm pe aceşti copii să-i formăm la noi în laborator, să vadă de la început ce înseamnă această meserie. Este un domeniu frumos, plăcut în care se câştigă destul de bine, deci nu este o meserie slabă, e curat, e frumos, aduci bucurie oamenilor.

O astfel de şcoală profesională a fost deschisă şi în comuna Tărtăşeşti din Dâmboviţa. În total, peste 60 de elevi se pregătesc să devină viitori specialişti din industria brutăriei şi a cofetăriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Meseria pentru care se caută angajați chiar de pe băncile școlii. "Este un domeniu frumos, plăcut, în care se câştigă destul de bine"