Antena Meniu Search
x

Ministrul Educaţiei cere CNSU modificarea scenariilor după care funcţionează şcolile

Ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu, anunță că vrea să trimită la școală în continuare și clasele terminale, VIII și XII, chiar dacă se intră în scenariul roșu.

de Redactia Observator

la 05.03.2021, 16:31

Sorin Cimpeanu
Sorin Cimpeanu - Inquam Photos / Ilona Andrei
  • Ministrul Educației insistă ca în scenariul roșu să meargă la școală și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.
  • Cîmpeanu cere CNSU modificarea scenariilor după care funcţionează şcolile.

Sorin Cîmpeanu a făcut cerere direct la CNSU să schimbe scenariul pentru șccoli. "Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale - Bacalaureat şi Evaluare Naţională - pentru viitorul oricărui tânăr şi pentru viitorul acestui stat, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile în aşa fel încât şcolile cuprinse în localităţile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli. Este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU în următoarele minute. Ministerul transmite solicitare către CNSU. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie asupra acestei solicită", a precizat Cîmpeanu, la Antena 3.

Vineri, în București au fost raportate 927 de cazuri noi de COVID-19 iar Capitala intră iar în scenariul roșu după ce incidenţa cumulată a cazurilor a trecut de 3, ceea ce implică noi restricţii, care trebuie decise de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Ministrul Educaţiei cere CNSU modificarea scenariilor după care funcţionează şcolile