Antena Meniu Search
x

Ministrul propus al Educaţiei a anunţat când se vor redeschide şcolile

Școlile vor fi redeschide de îndată ce situația epidemiologică o va permite și din păcate acest moment excede competențelor Ministerului Educației, spune Sorin Cîmpeanu, ministru propus pentru Educație.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.12.2020, 13:40

Ministrul propus al Educaţiei a anunţat când se vor redeschide şcolile - Inquam Photos / George Calin
  • Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil la audierile din Parlament, cu 20 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă și 2 abțineri.

Ministrul propus pentru Educație, Sorin Cîmpeanu, a declarat la audierile din Parlament, întrebat când se vor redeschide școlile și grădinițele, că "toți ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal".

Sorin Cîmpeanu a spus că şcolile se vor redeschide "cât de repede ne permite situația epidemiologică"

"Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acordat atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar", a răspuns Cîmpeanu, potrivit căruia Educația este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie.

Liberalul a mai spus că recuperarea cursurilor "este cea de-a doua problemă esențială, după când începem școala".

"Cum vom putea să recuperăm ceea ce au pierdut elevii. Activitățile de recuperare vor trebui să fie coerent organizate și finalizate. Va trebui făcut un apel către toți cei interesați în educație, pentru că în educație fără profesori nimic nu e posibil. Contează foarte mult modul în care vom reuși să convingem colegii noștri cadre didactice", a completat ministrul propus la Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil la audierile din Parlament, cu 20 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă și 2 abțineri.

Specialişti: Elevii s-ar putea întoarce în bănci la finalul lunii martie

Estimările specialiştilor conform cărora elevii s-ar putea întoarce în bănci la finalul lunii martie ar putea fi prea optimiste. Termenul a fost dat cu gândul că, până atunci, cadrele didactice vor avea timp să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Un studiu recent arată că mai mult de jumătate dintre cadrele didactice din România nu vor să se vaccineze.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie vaccinare: Realist, ca termen, la sfârşit de martie, început de aprilie, putem să vorbim de o redeschidere în condiţii de siguranţă epidemiologică a activităţilor şcolare.

Orele se vor putea relua în clase, faţă în faţă, doar dacă dascălii sunt de acord să se imunizeze împotriva coronavirusului. Vaccinarea cadrelor didactice ar trebui să înceapă în luna februarie, numai că - potrivit unui sondaj la care au participat 13 mii de profesori - doar jumătate sunt dispuşi să fie imuninzaţi.

În acest moment, sunt 3 milioane şi jumătate de copii siliţi să înveţe acasă, după ce Guvernul Orban a decis - în noiembrie - că e prea periculos să participe la cursuri în sălile de clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Ministrul propus al Educaţiei a anunţat când se vor redeschide şcolile