Antena Meniu Search
x

Ministrul Educației vrea digitalizarea învățământului românesc până la toamnă: "Trebuie să fim pregătiţi"

Ce n-am făcut ani la rând, facem până la toamnă! Digitalizăm învăţământul românesc. Este promisiunea ministrului Educaţiei care se teme că virusul ne va afecta şi în luna septembrie, iar şcolile ar putea rămâne închise.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.05.2020, 20:16

Vezi și
  • Ministrul Educației vrea ca fiecare elev să aibă acces la tehnologie.
  • Ministrul Educației se teme că România ar putea fi afectată de coronavirus și în toamnă.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru Observator, Monica Anisie îşi asumă că toţi elevii vor putea urma cursuri online. Atenţie, toţi! Indiferent de zona în care locuiesc.

Monica Anisie, ministrul Educației: Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză. 

Şi cum măsurile pe timp de criză n-au mulțumit pe toată lumea, Monica Anisie are planuri mari pentru toamnă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă acest plan incredibil ar sta în picioare, ar fi reforma cea mai importantă a ultimilor ani. Dar finanţarea este în continuare o problemă. Ministerul Educaţiei a cerut ajutor inclusiv Bisericii Ortodoxe Române pentru dotarea cu tablete a copiilor din medii defavorizate. Şi asta nu e tot ...

Monica Anisie, ministrul Educației: În acelasi timp, Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările. 

Promisiuni similare am mai auzit în ultimul deceniu. În 2011, s-a vorbit prima dată despre biblioteca virtuală pentru elevi. Şi apoi despre manuale digitale. Dacă cele peste 100 de amendamente la Legea Educaţiei erau gândite în folosul copiilor, poate că astăzi școala virtuală n-ar mai fi fost un vis de neatins în multe zone ale țării. 

4 din 10 elevi nu au participat la lecțiile online din timpul pandemiei - și toți se întreabă acum cum vor recupera materia de pe un întreg semestru pierdut. 

Monica Anisie, ministrul Educației: Să luăm un exemplu, pentru că sunt profesoară de limba română. Să spunem că nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv. Anul următor, acest conținut îl reiau cu ce a trebuit să învețe copilul și în anul școlar următor. Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi. 

Pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională se va lua în calcul doar materia de pe semestrul întâi. Întreaga procedură pentru examene urmează să fie aprobată de Ministerul Educaţiei săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Ministrul Educației vrea digitalizarea învățământului românesc până la toamnă: "Trebuie să fim pregătiţi"