Antena Meniu Search
x

Video Noile tendinţe în educaţie. Mii de profesori din România, training cu specialiști de renume mondial

Conferinţa anuală National Geographic Learning Day a ajuns la a treia ediţie. Peste 4 mii de profesori de limba engleză, dar şi de alte discipine - din întreaga ţară - au fost prezenţi la evenimentul organizat de Fischer International, în parteneriat educational cu Fundația Dan Voiculescu. Evenimentul, desfăşurat online de această dată, aduce în faţa profesorilor din România speakeri de renume mondial şi traineri consacraţi, care prezintă noile tendinţe în educaţie şi metode moderne de predare şi învăţare.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 09:52

Vezi și
  • Noile tendinţe în educaţie

Daniela Văduva, manager Fischer International: Limba engleză nu mai devine un scop în sine, învățarea limbii engleze ci îi pregatim pe elevi să devină viitorii cetățeni globali. Este foarte important pentru profesori în general să venim cu ceva nou în ceea ce privește predarea, înțelegerea, încercăm să fim mult mai eficienți în procesul de predare și învățare.

Katherine este un autor de carte recunoscut la nivel international și are peste douăzeci de ani de experiență în redactarea materialelor educaționale pentru învățarea limbii engleze.

Katherine Stannett, autor National Geographic Learning: Acestea sunt cele trei moduri în care încurajezi pozitivitatea și, când m-am gândit la această discuție, am vrut să aflu care sunt lucrurile care îi fac pe adolescenți să se simtă pozitivi și atunci m-am gândit în special la situația actuală, în timpul unei pandemii, când viața este mai dură, când poate apar mai multe restricții decât în mod normal și cum găsim încurajarea. TAIE 14 29 Rămânând în contact cu prietenii lor este ceva foarte important și totodată are legatură cu ieșitul afară, o gură de aer proaspăt, natură, exerciții, plimbatul câinilor afară, deci tot ce are legatură cu natura este foarte important pentru cei tineri.

Implementarea învăţării interactive, bazată pe proiecte şcolare

La conferinţă a fost prezentă şi Liana Fitzgerald, profesor de limba engleză la un liceu international, care a vorbit despre implementarea învăţării interactive, bazată pe proiecte şcolare.

Liana Fitzgerald, profesor de limba engleză: Aceasta a fost experiența mea. Când implementezi ceva de genul acesta în școli, ai mai puțin timp la dispoziţie. Ştim cu toții că este foarte greu când avem un program și trebuie să parcurgem toată lecția cu studenții. La fel, nu este suficient spațiu în sălile de curs, iar numărul studenţilor este foarte mare.

Păstrând tradiția de a aduce, de fiecare dată, un invitat special, în acest an, guest speaker-ul conferinței a fost Dr. Imogen Napper, cercetător la National Geographic. Ea a prezentat rezultatele cercetarii sale ştiinţifice din ultimii ani referitoare la deşeurile din plastic şi mediul marin.

Dr. Imogen Napper, cercetător National Geographic: M-am gândit să fac acest experiment. Am cumpărat mai multe produse cosmetice pentru exfoliere și asta am descoperit: trei milioane de particule de plastic pot fi în loţiunile pentru exfoliere. 

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Fischer International susțin formarea continuă a cadrelor didactice și altor specialiști din educație, prin organizarea constantă a unor evenimente care au devenit emblematice pentru comunitatea profesorilor din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Noile tendinţe în educaţie. Mii de profesori din România, training cu specialiști de renume mondial