Antena Meniu Search
x

Video O școală din Galați, la standardele din Occident. Totul este extrem de colorat, plin de viaţă şi cu dotări de ultimă generaţie

Tablete, laptopuri şi videoproiectoare, săli de lectură şi relaxare, mobilier modern şi mesaje motivaţionale - cam aşa arată o şcoală din Corod, judeţul Galaţi. Şi nu vorbim despre o insituţie privată, aşa cum am putea crede. Profesorii şi-au dorit un mediu plăcut şi performant unde elevii să înveţe de drag, nu din obligaţie, şi au făcut rost de fonduri pentru reabilitare. Acum, unitatea de învăţământ se ridică cu brio la standardele din Occident. 

de Adrian Obreja

la 30.09.2022, 11:39

Vezi și

Într-un sistem de învăţământ blamat de cei mai mulţi elevi, există şi urme de speranţă. Nu vorbim despre o şcoală privată sau despre una din marile oraşe, ci despre Liceul Tehnologic din Corod aflat la 80 de kilometri de Galaţi. Aici, elevii dispun de condiţii excelente şi dispozitive de ultimă generaţie.

Adrian Obreja - reporter Observator: Totul este extrem de colorat, plin de viaţă şi cu dotări de ultimă generaţie. A fost creat acest spaţiu în ideea de a le oferi elevilor un loc în care să vină cu cea mai mare plăcere şi să le fie greu să plece de aici. 

Fiecare copil are tableta lui

În pauze, copiii se pot relaxa în curtea şcolii, pe terenul de sport sau pot citi o carte în colțul de lectură de pe hol. Laboratoarele de informatică arată precum birourile unei mari companii.

Masgras Adriana, director: Avem foarte multe, cred că sunt peste o sută de laptopuri în şcoală.  MUSCA Videoproiectoare sunt în fiecare sală de clasă, în toate corpurile. Table interactive, ecrane de proiecţie, display smart-uri, iar tablete sunt pentru fiecare copil. 

Şcoala a fost dotată şi amenajată cu ajutorul fondurilor obţinute de la autorităţile locale, dar şi din proiectele europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Educatie » O școală din Galați, la standardele din Occident. Totul este extrem de colorat, plin de viaţă şi cu dotări de ultimă generaţie