Antena Meniu Search
x

Observator Update, 15 septembrie, ora 10:00: Elevi și profesori testați pozitiv COVID-19

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 10:00 despre deschiderea școlilor în România, transmise de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 15.09.2020, 11:15

Vezi și
  • Alţi 5 profesori din Olt au fost testaţi pozitiv înainte să înceapă şcoala.
  • E un început de an atipic, dar responsabilitatea trebuie să fie prima regulă respectată la şcoală.

Multe şcoli din ţară şi-au început activitatea cu pauză. În decurs de câteva ore, au fost nevoite să intre în scenaril roşu, din cauza unor profesori sau elevi care au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

La o şcoală din sectorul 2 al Capitalei, un copil a fost dus la şcoală ieri, deşi tatăl acestuia era confirmat pozitiv, deci copilul ar fi trebuit să fie în izolare. De altfel, 7 unităţi din Bucureşti au înregistrat cazuri de îmbolnăvire.

Patru tineri de la Liceul Militar din Alba Iulia au fost motivul pentru care alţi 40 de colegi au intrat în carantină. 

Alţi 5 profesori din Olt au fost testaţi pozitiv înainte să înceapă şcoala. Chiar daca festivitatile de deschidere nu au existat in acest an, pana sa ajunga in banci, aglomeratia de la portile scolile a fost de neevitat. In unele locuri, elevii si parintii au stat lipiti unii de altii. 

E un început de an atipic, dar responsabilitatea trebuie să fie prima regulă respectată la şcoală. Masca de protectie, distantarea si dezinfectarea sunt obligatorii pentru copii si profesori. 

Ei bine, de azi au început şi orele propriu-zise. Şi pentru peste 5 mii de şcoli înseamnă scenariul hibrid sau roşu. Deci si online. Ca sa fie trecuti prezent la ore, elevii trebuie sa se logheze pe platforma pe care sustin cursurile de fiecare data. Si nu doar la inceputul zilei. La matematica, o logare, la romana, alta intregistrare si tot asa. Daca nu vor sa primeasca absent la scoala.

Copiilor care stau acasa le trebuie o camera web, sau un laptop sau tableta cu camera si microfon bun. Si e doar inceputul, spun profesorii, care s-au plans de conectarea si deconectarea din sistemul hibrid. 

Cele 80 de mii de tablete pe care Ministerul Educaţiei a reuşit să le achiziţioneze au plecat abia ieri spre copiii care au nevoie de ele. Si va mai dura cateva zile pentru livrare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Observator Update, 15 septembrie, ora 10:00: Elevi și profesori testați pozitiv COVID-19