Antena Meniu Search
x

Video Opera Națională Română Iași, decizie lăudabilă: Bilete gratuite pentru elevii care învaţă bine

Elevii care au rezultate deosebite la învăţătură primesc bilete gratuite la operă. Este ideea conducerii Operei Naţionale din Iaşi, care va fi pusă în practică încă din acest weekend.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.05.2021, 09:32

Vezi și

Vorbim de trei spectacole care vor începe chiar de joi, prima este Gala Extraordinară de Operă, de la 18.30, iar peste weekend, cei care vin vor putea să ia parte chiar în sala mare de la Teatrul Naţional din Iaşi, vorbim de un recital de operă, sâmbătă, iar, duminică, despre un spectacol de teatru coregrafic care va arăta ca un puzzle şi va fi extrordinar pentru aceşti elevi.

Iniţiativa a venit tocmai pentru a-i ajuta pe tinerii care au note foarte bune să poată să vină la operă pentru că biletele sunt destul de costisitoare, primii care vor beneficia sunt elevii de la Colegiu de Arte din Iaşi, dar şi studenţii de la Facultatea de Arte George Enescu, tocmai pentru că este posibil ca peste ani să devină colegi cu cei de aici de la Opera Naţională Română din Iaşi. 

O iniţiativă de lăudat

Opera Națională Română Iași îi premiază pe elevii care note bune. Pentru a-i încuraja spre acest tip de artă, dar mai ales ținând cont că biletele la operă sunt destul de costisitoare pentru un elev, conducerea instituției din Iași a decis să acorde mai multe bilete gratuite unor tineri cu rezultate deosebite.

Pe acelaşi subiect

Astfel încurajează tineretul să își petreacă și altfel timpul liber și să iubească de la vârste mai fragede opera. Primii beneficiari ai inițiativei instituției ieșene sunt elevi de la Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" și studenți ai Universității Naționale de Arte "George Enescu" din Iași.

Aceștia vor fi invitați să asiste la cele trei reprezentații care vor fi organizate în această săptămână: Gala Extraordinară de Operă, de joi, Recitalul de Operă "Vissi d arte", de sâmbătă, și spectacolul de teatru coregrafic "Imagine all the people". Toate reprezentațiile vor începe la ora 18:30.

Din cauza normelor în vigoare, vor putea fi ocupate maximum 50% din locurile sălii de spectacole.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Opera Națională Română Iași, decizie lăudabilă: Bilete gratuite pentru elevii care învaţă bine