Antena Meniu Search
x

Video Pedepse extrem de dure pentru profesorii care fac meditaţii cu elevii de la clasă. Ce a decis Ministerul Educaţiei

Şapte ani departe de catedră. Este pedeapsa pe care o vor primi profesorii care fac meditaţii cu elevii de la clasă. Ministerul Educaţiei a înăsprit pedepsele. Lista este lungă. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.01.2024, 19:40

Vezi și

Este vorba despre abaterile disciplinare care pot duce la desfacerea contractului de muncă. Meditațiile cu elevul de la clasă se încadrează la abateri. Profesorii au voie să facă meditații fiscalizate cu copii din afara cursurilor, dar nu cu cei de la clasă. Altfel, pot fi sancționați până la concediere sau suspendarea de la catedră până la 7 ani de zile. Până acum, sancțiunea din partea Ministerului, pe care nu am văzut o pusă în aplicare, ce-i drept, era până la 12 luni, deci un an. Acum gradul de severitate a crescut. 

Ce alte fapte se încadrează în lista abaterilor disciplinare

Tot pe lista abaterilor disciplinare sunt: faptele de violență fizică și verbală împotriva elevilor, fapte care pot pune în pericol sănătatea copiilor, manifestarea convingerilor politice sau religioase în școală, încălcarea statutului și a normelor dascălilor, dar și alte fapte care să aducă prejudiciu de imagine instituției de învățământ în care lucreză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Pedepse extrem de dure pentru profesorii care fac meditaţii cu elevii de la clasă. Ce a decis Ministerul Educaţiei