Meniu
Search
x

Video Prima zi de şcoală nu a fost prilej de bucurie pentru toţi elevii: Îmi este foarte dor de pauzele cu copiii

După mai bine de un an de educaţie mai mult online şi trei luni de vacanţă de vară, a venit vremea întoarcerii în bănci. A fost prima zi de şcoală pentru aproape 3 milioane de copii din România. Bucuria revederii colegilor nu s-a comparat cu nimic, iar emoţiile de la clasa zero le-au adus lacrimi în ochii părinţilor şi învăţătoarelor. Şcoala a început şi cu un protest al elevilor în faţa Guvernului. 

De Mădălina Iacob la 13.09.2021, 21:57
Vezi și

De la prima oră a dimineţii, curţile şcolilor s-au umplut cu elevii si parintii care au participat la festivitatile de deschidere. Cu mască pe faţă şi buchete de flori în mână, bucuria revederii s-a citit în ochi fiecăruia. 

"Aşteptam să mă întorc la şcoală că altfel...ce faci în viaţă? Plus că mie îmi place şcoala că e distractivă!"

Cei mai mari aproape ca nu s-au recunoscut între ei. Şi nu din cauza măştii de protecţie! Vacanţa de vară şi scoala online i-a schimbat mult pe copii. 

Emoţii pentru copiii de grădiniţă şi clasa zero

Pe acelaşi subiect

Clasele au revenit la viaţă, după cea mai lungă perioadă în care şcolile au avut lacătul pus. 

Madalina Iacob, reporter Observator: Cand stai in prima banca, nu ai cum sa nu simti emotia primei zile de scoala. Copiii sunt fericiti pentru ca si au revazut colegii de banca, iar elevii si profesorii isi doresc cel mai mult acum sa raman impreuna cat mai mult timp. 

Cei mai tăcuţi au fost elevii de clasa pregatitoare şi de copiii de grădinita. S-au despartit de parintii lor cu lacrimi în ochi.

Anda Pavel, învatatoare: E emotie pozitivă, am suficienta vechime incat sa ma pot bucura de copiii astia asa cum merita. 

Tot din cauza emoţiilor, unui copil i s-a facut rau, la aceeasi festivitate la care a participat si presedintele Romaniei. 

Klaus Iohannis: Sper să vă reveniţi de tot, pentru că vă aşteaptă un an şcolar important. Vă doresc mult scuces! 

Florin Cîţu, "ca la 20 de ani"

Premierul Florin Cîţu i-a vizitat pe elevii de liceu. Şi a dansat pe melodia "ca la 20 de ani" alături de elevii de la Colegiul Lazar din Capitală. 

Ministrul Educaţiei a fost în schimb mai reţinut.

Din păcate, au fost si copii care nu au simtit bucuria primei zile de scoala. 12 localitati au scolile inchise in aceasta saptamana din cauza ca rata de infectare a depasit 6 la mia de locuitori. 

Fetiţă de clasa a 3-a, din Bechet, Dolj: M-am simţit foarte rău pentru că eu vroiam să-mi revăd colegii, să-mi revăd profesoara şi ca să pot să învăţ mnai bine, că pe online e un pic mai greu. Îmi este foarte dor de pauzele cu copiii, în care ne jucam toţi împreună. 

Proteste în faţa Guvernului

Alti aproape 5 mii de copii raman acasa pentru ca unităţile de învăţământ au probleme de infrastructura. Alte cateva zeci au petrecut prima zi de scoala in strada. Asociatiile de elevi au protestat in fata Guvernului. 

"Salvati Educatia! Suntem o generatie de sacrificiu! "

Tinerii cer consiliere în scoli, ore remediale şi bani pentru burse şi masa caldă pentru elevi. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Prima zi de şcoală nu a fost prilej de bucurie pentru toţi elevii: Îmi este foarte dor de pauzele cu copiii