Antena Meniu Search
x

Video Profesorii, instruiți să predea după metode noi. Webinarele vor avea loc pe platforma Web-Didactica, în perioada 8-26 februarie

Experții în predarea și evaluarea axată pe competențe educaționale vor susține o serie de webinare dedicate profesorilor care doresc să aprofundeze structura noilor subiecte de Evaluare Națională. Webinarele vor avea loc pe platforma Web-Didactica, în perioada 8-26 februarie. Evenimentul este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Participarea este gratuită.

de Redactia Observator

la 23.01.2021, 10:39

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Trainerii vor aborda teme precum predarea centrată pe competențe, conform evaluărilor de tip PISA și structura noilor subiecte de Evaluare Națională. 

Roxana Ștefania Ciobanu profesor Colegiul Național "Spiru Haret": Prin aceste webinare ne dorim să îi familiarizam pe profesori cu specificul noului format, pentru a identifica asemănările cu demersul nou didactic, pentru a le dezvolta și a le oferi indicații de formare a competențelor la elevi. 

Profesorii trebuie să îi ajute pe elevi să înțeleagă mai bine cerințele specifice ale subiectelor, folosind exemple concrete. De aceea, trainerii le vor arăta metode noi de evaluare, bazate pe dezvoltarea competențelor și gândirii critice. 0

Pleșoiu Cătălina profesor Școala Gimnaziala "Principesa Margareta": Pentru a veni în sprijinul profesorilor, voi întocmi o listă cu câteva din cele mai utilizate și captivante mijloace și instrumente de evaluare online centrate pe competenţe. 

În contextul noii structuri a subiectelor de la Evaluarea Națională și ținând cont de interesul elevului, Fundația Dan Voiculescu își dorește să vină în sprijinul profesorilor, organizând, în cadrul programului "Liga profesorilor excepționali", această serie de webinare suport. 

Roxana Ștefania Ciobanu profesor Colegiul Național "Spiru Haret": Susțin aceste demersuri pe care le realizează, sunt importante și pentru profesori, pentru a crea medii, discuții, astfel încât împreună să ne ajutăm reciproc, să venim în sprijinul elevilor. 

Proiectul este realizat în parteneriat cu Centrul de Carte Străină Fischer International, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație, Greco România și MGT Educațional, în cadrul campaniei "Liga Profesorilor Excepționali". Cadrele didactice înscrise în program vor primi și un certificat de participare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Profesorii, instruiți să predea după metode noi. Webinarele vor avea loc pe platforma Web-Didactica, în perioada 8-26 februarie